Extrădarea revoluționarului Dorin Lazăr Maior, amânată. Acesta s-a internat în spital

Extrădarea revoluționarului Dorin Lazăr Maior, amânată. Acesta s-a internat în spital

Extrădarea din Italia a revoluționarului Dorin Lazăr Maior a fost amânată din cauză că acesta s-a internat într-un spital din Roma.

Dorin Lazăr Maior a mai fugit o dată din țară,fiind adus înapoi de poliție pentru a fi încarcerat

Dorin Lazăr Maior a mai fugit o dată din țară,fiind adus înapoi de poliție pentru a fi încarcerat

Aducerea acestuia în țară se reprogramează pentru o dată ulterioară, imediat ce medicii italieni stabilesc că starea lui de sănătate permite transferul, cu avionul, în Romania”, au explicat surse din Poliție.

Dorin Lazăr Maior, 63 de ani, trebuia să fie adus în țară de polițiștii români în cursul zilei de astăzi și predat Administrației Penitenciarelor. Revoluționarul și fostul parlamentar are de executat cinci ani de închisoare pentru corupție.

Acesta a fost condamnat de către Tribunalul Brașov pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. „Autoritățile judiciare din Italia au dispus preluarea persoanei urmărite în baza mandatului european de arestare emis de Tribunalul Brașov”, transmitea ieri Poliția Română.

Fostul deputat PSD a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Braşov pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, după ce ar fi încercat să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar în care a fost deja condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru şantaj.

Maior a fost condamnat definitiv, în noimebrie 2013, de Curtea de Apel Mureş la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul "Romexterra". Astfel, Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition şi Florina Aprofirei au fost trimişi în judecată, în 2006, de către procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei. De asemenea, Judecătoria Sibiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de ultraj, Maior fiind acuzat că în 6 aprilie 2012 l-ar fi ameninţat cu moartea pe un reprezentant al unei instituţii publice din judeţul Braşov. Pedeapsa la care a fost condamnat a fost de şapte ani de închisoare. La data de 14 decembrie 2015, urmărirea internaţională a fost extinsă în baza mandatului de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, în sensul că a sprijinit un bărbat în activitatea infracţională, prin care acesta din urmă a urmărit cumpărarea de influenţă a unor judecători care judecau cauza în care fusese condamnat, se mai arată în comunicatul IGPR.

Totodată, Tribunalul Braşov a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoarea faţă de Dorin Lazăr Maior, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare. În perioada iulie 2007-aprilie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Braşov, Dorin Lazăr Maior s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, prejudiciul adus fiind de aproape 470.000 de lei.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…