EXPLOZIV/Și COMPLICELE lui Năstase a fost LIBERAT odată cu Voicu dar NIMENI nu zice nimic!

EXPLOZIV/Și COMPLICELE lui Năstase a fost LIBERAT odată cu Voicu dar NIMENI nu zice nimic!

Tribunalul Dambovița a dispus definitiv liberarea condiționată a fostului președinte Forum Invest, Bogdan Popovici. Complicele lui Adrian Năstase în dosarul “Trofeul Calității”, Popovici a executat doar 3 ani și ceva de închisoare din cei 6 la care a fost condamnat! DNA a încercat în zadar să împiedice eliberarea sa, cerând inclusiv probarea „caracterului științific” al lucrărilor pe care le-a semnat. Aceeași instanță l-a eliberat și pe Cătălin Voicu, a doua zi! Nu vi se pare nimic ciudat?

Fostul presedinte al Forum Invest, Bogdan Popovici, condamnat la 6 ani de inchisoare in dosarul “Trofeul Calitatii”, a fost eliberat conditionat vineri, 12 februarie 2016, de Tribunalul Dambovita. Dupa circa 1300 de zile petrecute in spatele gratiilor, în calitate de complice în dosarul in urma caruia un complet ICCJ condus de Livia Stanciu a dispus condamnarea lui Adrian Nastase, Bogdan Popovici a parasit Penitenciarul Gaesti, in care a stat incarcerat in ultima perioada a detentiei sale. 

Judecatorii au constatat ca Popovici „indeplineste” toate conditiile pentru a putea fi liberat conditionat, stabilind ca acesta a executat efectiv 1260 de zile inchisoare, iar ca urmare a muncii prestate considerand ca fiind executate si un numar de 216 zile.

Iata minuta Tribunalului Dambovita, prin care a fost mentinuta solutia Judecatoriei Gaesti:

“Solutia pe scurt: Respinge ca nefondata contestatia formulata de catre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti impotriva sentintei penale nr. 2299/16.12.2015, pronuntata de catre Judecatoria Gaesti in dosarul nr. 4937/232/2015, condamnat fiind Popovici Bogdan, aflat in Penitenciarul Gaesti. In conformitate cu disp. art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 12.02.2016”.

Cazul Voicu, identic

Curtea de Apel Dâmboviţa a respins recursul celor de la DNA şi astfel fostul social democrat a scăpat din spatele gratiilor. Interesant este că deși în sala de judecată procurorii au invocat ordonanța de urgență a Guvernului privind cărțile scrise în penitenciare, judecătorii nu au ținut cont de ea. Voicu a fost condamnat în 2013 pentru corupţie la 7 ani de închisoare. 

Comisia Penitenciarului Găeşti a recomandat liberarea condiţionată a fostului senator. Cătălin Voicu a scris în închisoare şase cărţi în baza cărora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Alte 116 zile le-a câştigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

Astfel, din pedeapsa inițială de șapte ani, fostul senator a executat aproape trei ani. Cazul parlamentarului marcase o dublă premieră în România - a fost primul ales adus cu mandat la DNA şi primul care a ajuns în arest în timp ce era senator. Cătălin Voicu a fost acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, la magistrați și polițiști pentru a obține decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicați.

Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluţiei din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiţiei drept coordonatorul ştiinţific a cinci din cele şase lucrări publicate de Cătălin Voicu. Pentru cea de-a şasea carte, Voicu a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Soluția pe scurt:

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva sentinţei penale nr.2192/27.11.2015, pronunţată de către Judecătoria Găeşti în dosarul nr.4715/232/2015, condamnat fiind Voicu Cătălin, aflat in Penitenciarul Găeşti. În conformitate cu disp. art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 12.02.2016", arată Tribunalul Dâmboviţa.



populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

4 VIDEO Fostul polițist Viorel Teacă și-a publicat talonul de pensie, deși susținea că vrea să renunțe la acest drept

5 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…