EXPLOZIV/RETRASUL Papici prinsese drag de PSD? Un dosar INCENDIAR SARE DIN SERTAR!

EXPLOZIV/RETRASUL Papici prinsese drag de PSD? Un dosar INCENDIAR SARE DIN SERTAR!

Se redeschide un dosar. Care spune multe despre jocurile de putere din interiorul Parchetului General și DNA. Și care alimentează din nou suspiciunile legate de plecarea subită, la cerere, din DNA a celebrului procuror Lucian Papici. Zvonurile conform cărora el prinsese drag de PSD, latura Clanul Ponta-Sârbu, sunt acum mai mult decât palpabile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova - procurori, poliţişti, un deputat şi şefi ai unor instituţii publice, printre care şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în Ministerul de Interne, se află printre persoanele vizate. Dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici

Conform datelor de pe site-ul oficial al ÎCCJ, publicate de Agerpres, dosarul a fost înregistrat pe 9 februarie, intimaţi fiind fostul şef al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, adjunctul său de la acea vreme, Cătălin Dinu, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în MAI, şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Gelu Manea, fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Emanuel Saghel, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IJP Prahova, Nicolae Zecheru, fostul şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, actual şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, Liviu Matei, actual şef al DIICOT Ploieşti, procurorul Gheorghe Gârbea, fost adjunct al şefului PCA Ploieşti, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. 

Ancheta a pornit de lla dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, dosarul în cauză pentru care procurorii DNA Bucureşti au cerut confirmarea redeschiderii urmăririi penale a fost clasat de procurorul Lucian Papici în aprilie 2014.

Sursele citate au precizat că cercetările în acest caz ar fi pornit de la ancheta efectuată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care ulterior au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti mai mulţi inculpaţi, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, Răzvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar şi oameni de afaceri ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autorităţile publice din Prahova.

Viorel Dosaru, vizat de anchetatori

Astfel, procurorii anticorupţie suspectau că Răzvan Alexe ar fi apelat la mai multe persoane cu funcţii importante - procurori, poliţişti, angajaţi ai autorităţilor de control fiscal şi ai administraţiei - pentru a obţine date referitoare la demersurile întreprinse de anchetatori în dosare care îl vizau şi pentru a tergiversa anchetele, au precizat sursele judiciare. Printre cei care i-ar fi furnizat informaţii lui Alexe ar fi şi şeful de la acea vreme al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în Ministerul de Interne, care ar fi fost recompensat cu sume importante de bani.

De asemenea, Răzvan Alexe ar fi apelat şi la alte persoane cu influenţă, cum ar fi Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi deputatul Vlad Cosma, pentru stoparea sau tergiversarea cercetărilor în dosarul respectiv.

Totodată, apropiaţii lui Alexe ar fi desfăşurat operaţiuni de filaj în zona PCA Ploieşti pentru a identifica martorii din dosar cu scopul de a-i intimida, au mai spus sursele citate deAgerpres.

Conform acestora, procurorul Lucian Papici ar fi dispus, în aprilie 2014, clasarea cauzei faţă de cei 13, motivând că nu se impune începerea urmăririi penale in rem în cauză, pentru că faptele nu există în materialitatea lor.

Ulterior însă, procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Mircea şi Vlad Cosma, faţă de Daniel Petre, de Constantin Ispas şi Emanuel Saghel în diferite dosare privind fapte de corupţie.

Procurorul Lucian Papici și-a încheiat activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie la sfârşitul lunii august, anul trecut. El s-a întors la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, conform unei decizii luate, la solicitarea acestuia, în Consiliul Superior al Magistraturii.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală, a domnului procuror Papici Lucian Gheorghe, începând cu data de 31.08.2015. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 31.08.2015".
Lucian Papici a avut două mandate de şef al Secţiei I de combatere a corupţiei din DNA, potrivit Agerpres. 

Dosarele lui Lucian Papici

Lucian Papici şi-a pus semnătura pe cele mai importante şi mai grele dosare de corupţie din România: dosarul „Trofeul calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Caltaboşul”, în care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Valiza”, în care deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, în care acesta a primit şapte ani de închisoare, dosarul „ICA”, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, dosarul „Fraude la referendum”, în care preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată şi dosarul „2 Mai”, în care fostul ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi, de asemenea, a fost trimisă în judecată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu, nu este o fantomă ceea ce vedeți, este noul coșmar al Rusiei și Chinei...

2 Adevărul despre poziția misionarului

3 Foarte interesante amănunte...

4 Teorii ale conspirației după inundațiile catastrofale din Spania

5 VIDEO Ce au concluzionat două AI avansate care au discutat dacă există Viața de Apoi