EXPLOZIV/MĂGĂRIILE de la Antifraudă/Șefii ANAF au luat note între 1 și 4

EXPLOZIV/MĂGĂRIILE de la Antifraudă/Șefii ANAF au luat note între 1 și 4

Șefii antifraudei românești au rămas corigenți la concursul pe care l-au dat pentru ocuparea definitivă a posturilor, unde au obținut, cu unele excepții, note între 1 și 4 (între 10 și 40 de puncte dintr-o sută). Cetateanul.net  vi-i prezintă pe „repetenții” cu care Gelu Diaconu, președintele ANAF, vrea să câștige lupta antifraudă din România.  

De menționat că toți concurenții au fost selectați „la sânge” pentru concurs, iar cel puțin doi dintre cei menționați în continuare conduc în prezent, cu delegație, lupta antifraudă, deși sunt incomptenți, potrivit rezultatelor concursului, să îndeplinească această sarcină. Mai mult, majoritatea sunt șefi în comisiile de examinare a viitorilor luptători antifraudă. Vorba personajului din Filantropica: „Fiți profesioniști, ce dracu’?”

Șeful Antifraudă 1 – nota 3,40

Bogdan Pîrvulescu, inspector șef de direcție la Antifraudă a candidat pentru postul de inspector șef antifraudă (director) la Direcția Control Antifraudă 1 – București. Deși drumul spre funcție i-a fost netezit după ce contracandidatul Cîță Răzvan a absentat de la concurs, Bogdan Pîrvulescu a obținut doar 34 de puncte dintr-o sută, echivalentul notei 3,40! 

Potrivit surselor din ANAF, Bogdan Pîrvulescu este fiul lui Dumitru Pîrvulescu, fost director general al Direcției Finanțe Gorj, secretar general adjunct în Ministerul Economiei, apoi președintele Consiliului de Supraveghere la Transelectrica (acolo unde lucrează, în prezent, și soția lui Bogdan) . Ulterior, pe când era judecat de Înalta Curte pentru instigare la abuz în serviciu în formă calificată, Părvulescu a fost „recuperat” în funcția de director general la achiziții în Ministerul Economiei. În prezent ocupă funcția de director general în Ministerul Finanțelor, funcție la care a mai adăugat șase CA-uri pe bani frumoși. El a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte, dar Parchetul a făcut apel.

Cărbunaru, omul lui Dragnea – 3,06

Un alt personaj extrem de cunoscut, care a ratat lamentabil tot examenul de inspector șef antifraudă (director), dar la Direcția Control Antifraudă 3 – București, este Gabriel – Valentin Cărbunaru. Fost inspector şef (1 noiembrie 2013 – martie 2014) al regionalei Antifraudă cu sediul în Alexandria (unde tatăl să ar fi fost chiar prim secretar pe vremea lui Ceaușescu), în prezent șef serviciu la Administrația Finanțelor Publice Sector 2, Gabriel Cărbunaru a „scos” numai 30,66 puncte din 100 posibile, mai puțin decât corigentul Pîrvulescu, dar mai mult decât candidatul pentru postul de șef la Direcția Control Antifraudă 2 – București.

Gabriel Cărbunaru, audiat la DNA in dosarul „Santajul Antenelor”

Revenind la Gabriel Cărbunaru, să spunem că CV-ul acestuia are cea mai mare greutate – fost comisar general adjunct la Garda Financiară mai întâi în timpul guvernării Năstase, în 2004, fiind păstrat în funcţie de liberali, apoi de PDL şi PSD până în 2011, când, în timpul mandatului de ministru al lui Gheorghe Ialomiţianu (PDL), a fost retrogradat şef de divizie. Aşa l-a prins venirea la guvernarea USL, fiind însă avansat de noua putere pe fostul post de comisar general adjunct. Cărbunaru, despre care colegii spun că ar fi omul lui Liviu Dragnea (altfel cum ar fi fi ajuns șeful antifraudei din Alexandria în fieful lui Dragnea?) a fost audiat de DNA în iunie 2013, în dosarul şantajului Antena Group asupra RCS-RDS, fiind suspectată că a furnizat informaţii confidenţiale. Mai exact, a fost chestionat de procurori în legătură cu modul cum a ajuns la Sorin Alexandrescu, şeful Antenelor, contractul dintre RCS-RDS și Liga Profesionistă de Fotbal.

Experți de ocazie

Cu 64,66 puncte, Bogdan Cosmin Ștefan a ratat la mustață ocazia de a-și anunța mama (judecător în Prahova, spun sursele noastre) că a trecut proba scrisă pentru postul de inspector șef antifraudă la Direcția Activități cu Risc Fiscal și Intervenție Rapidă, post pe care dealtfel îl ocupă și în care a căpătat o experiență semnificativă, în lupta cu marea evaziune, inclusiv cea din mega-afacerile cu legume fructe (nu e o aluzie!). Iată însă că a picat și el examenul pentru postul pe care șefii săi consideraseră, altfel, că ar fi apt să îl ocupe! Ca dovadă stă și rezultatul contestației, în urma căreia „nota” i-a fost scăzută la 57,5 puncte. Chiar și așa el și-a depășit net contracandidatul – Dargoș Vișan nu a obținut decât 31 de puncte!

Fostul comisar șef de divizie la Garda Financiară Olt, desființată, Valentin Stan și-a vândut apartamentul din Slatina și s-a mutat la București, unde a primit un post la Direcția Generală a Finanțelor Publice București, instituție condusă de controversatul Marinel Rizea.  Stan (nepotul fostului deputat Nicolae Stan, potrivit Evenimentul de Olt) nu a reușit însă să obțină postul de inspector șef antifraudă la Direcția Operațiuni Intracomunitare și TVA, unde a primit doar 47 de puncte (mai puțin de jumătate). După contestație, examinatorii i-au reevaluat competența la … 41,85 puncte!

Odinioară șef de birou în Direcțiile de Finanțe de la Miercurea Ciuc și Brașov (și apropiat al fostului președinte ANAF Daniel Chițoiu, spun surse din instituție) Gabor Tulit este în prezent pe funcție de execuție în Direcția generală antifraudă. Rezultatul dezastruos pe care l-a obținut la concursul pentru postul de inspector șef antifraudă la Direcția Operațiuni Intracomunitare și TVA nu îl recomandă pentru nicio poziție în instituție – 13,66 puncte dintr-o sută!

Cîță, luptătorul antifraudă cu salariul „la secret”

Doar trei dintre cei zece membri ai „elitei” cărora le-au fost selectate dosarele pentru a conduce marea Antifraudă din România. Unul dintre aceștia este Tudor Rudău, singurul care a depășit baremul minim, de 70 de puncte, la proba scrisă. cu 71 de puncte el a promovat testul pentru șef la Direcția Metodologii, Proceduri Antifraudă, Sinteză și Raportări (o muncă, mai mult, de birou. Ceilalți doi care au scăpat de rușinea examenului, dar prin neprezentare, sunt Cristian Răzvan Cîță și Minodor Nițu Pîrvu. Cîță, fost șef serviciu juridic la Loteria Română este în prezent pe post de execuție la Direcția Generală Antifraudă, motiv pentru care, probabil, ține ascunse în declarațiile de avere, atât salariul propriu cât și pe cel încasat de soția (Cîță Mihaela Anca) angajată la Romatsa, locul unde avansul și lichidarea se numără cu miile de euro.

Celălalt absent, Minodor Nițu Pîrvu este fost comisar general în Garda Financiară Centrală și, în același timp, cel care, trimis în control la RCS – RDS, a ridicat contractul cu LPF care a fost folosit, potrivit DNA la șantajul pe care șeful Antenelor l-a făcut asupra celor de la RCS – RDS.



populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!