EXPLOZIV/În mare secret, România a aprobat RELOCAREA de migranți pe teritoriul țării
În mare taină, fără nici o consultare publică, Ministerul de Interne a realizat în colaborare cu celelalte instituții de forță ale statului român și Guvernul a aprobat în acord cu Administrația Prezidențială STRATEGIA NAŢIONALĂ PRIVIND IMIGRAŢIA pentru perioada 2015-2018 și Planul de acțiune pe anul 2015.
Decizia a fost luată de Guvern în 16 septembrie. Documentul a fost transmis CSAT, care l-a aprobat prin consens a doua zi. Documentul are și o anexă ( CLICK PENTRU A CITI ).
Documentul este în contradicție cu declarațiile publice făcute de oficialii români în criza refugiaților.
Documentul vorbește oficial de RELOCAREA de populație PE TERITORIUL ROMÂNIEI, CONTRAR articolului 3 din Constituția României.
Mai mult se vorbește de un program naţional de relocare și de respectarea obligațiilor la nivel internațional, scrie Flux24.ro.
Documentul afirmă că RELOCAREA de migranți este un avantaj pentru România.
Documentul spune că relocarea va fi un proces care va continua, inclusiv prin modificarea legislaţiei în domeniul azilului șicontinuarea pregătirii personalului instituţiilor implicate în desfăşurarea operaţiunilor de relocare a refugiaţilor în România
"IV.4. Asumarea obligaţiilor României ca stat de relocare a refugiaţilor
Stabilirea programului naţional de relocare are ca avantaje, alături de respectarea obligaţiilor asumate la nivel internaţional privind protecţia refugiaţilor şi imagine favorabilă pe plan extern, selectarea refugiaţilor ce urmează să fie relocaţi în funcţie de propriile criterii naţionale şi atragerea de fonduri comunitare, operaţiunile de relocare fiind finanţate prin Fondul European pentru Azil, Migraţie şi Integrare.
Direcţii de acţiune:
Continuarea programului de relocare a refugiaţilor în România;
Participarea la schema comună a UE de relocare şi la mecanismul de solidaritate între statele membre ale UE şi modificarea legislaţiei în domeniul azilului care să permită includerea persoanelor cu protecţie subsidiară în categoria beneficiarilor măsurilor de relocare intra-UE;
Continuarea pregătirii personalului instituţiilor implicate în desfăşurarea operaţiunilor de relocare a refugiaţilor în România;
Implicarea activă la procesul comun UE privind stabilirea de reguli pentru un cadru de efectuare a transferurilor de persoane care are au dobândit o formă de protecţie internaţională."
De ce s-au făcut tabere lângă Timișoara?
IV.5. Continuarea derulării operaţiunilor prin Centrul de Relocare de Urgenţă de la Timişoara conform Acordului dintre Guvernul României şi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie privind evacuarea temporară în România a unor persoane aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională şi relocarea ulterioară a acestora, semnat la Bucureşti la 8 mai 2008, ratificat prin Legea nr. 291/20087 (denumit în continuare Acord tripartit). Documentul de cooperare a intrat în vigoare la data de 21 noiembrie 2008.