EXPLOZIV/Fraţii Ciocan, parteneri de afaceri cu Dragnea, Vanghelie şi preşedintele CJ Olt Paul Stănescu, au scos din ţară 2 MILIOANE de EURO/Banii, în loc să intre în vistieria statului român, au fost confiscaţi de vameşii austrieci
Fraţii Ciocan, două cancere obeze ale societăţii româneşti, portrete suprarealiste ale corupţiei endemice care macină ţara, au scos ilegal din ţară aproape 2 milioane de euro. Banii au fost confiscaţi de autorităţile austriece la graniţa dintre Austria şi Elveţia. Acest caz ne arată clar corupţia nu numai din şleahta politico-financiară ci şi corupţia generalizată din servicii.
Pentru că suma de 2 milioane de euro cash nu trece graniţa neobservată de cine trebuie. Însă cine trebuie ştie că în spatele acestor umflaţi crăcănaţi se află fostul general de securitate Ion Lungu. Iar fratele condamnat la 8 ani de închisoare, dar şi la confiscarea sumei de peste 5 milioane de lei, Cornel Ciocan, este toată ziua în biroul lui Lungu din Bucureşti. Mai ales acum când se apropie termenul final şi sentinţa definitivă. Celălalt frate, Dan Ciocan, om cu grave probleme de citire şi scriere, îi ţine de urât, în Camera Deputaţilor, lui Alexandru Stănescu, nimeni altul decât fratele baronului de Olt Paul Stănescu. Baron care este, alături de Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie, prins în frăţia contractelor exclusive, de milioane şi milioane de euro pentru asfaltări, curăţenie prin instituţii de stat şi alte şmenuri care aduc mulţi, mulţi bani. Care, bineînţeles, se împart cum trebuie.
Dacă vreţi mai multe amănunte...
Cornel Ciocan a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2010, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, ambele în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, SC Cat Bau Internaţional SRL, firmă în care Ciocan avea calitatea de asociat şi administrator, a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 6.564.017 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. În octombrie 2011, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a condamnat pe Cornel Ciocan la 3 ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind obligat şi să achite ANAF, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Cat Bau Internaţional SRL, suma de 2.719.488 lei şi obligaţiile fiscale accesorii (majorări de întârziere, dobânzi şi penalităţi de întârziere).
Soluţia instanţei a fost atacată atât de Cornel Ciocan, cât şi de ANAF şi DNA. Pe 31 octombrie 2012, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins apelul inculpatului Cornel Ciocan, ca nefondat, admiţând în schimb apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA şi al părţii civile ANAF, iar sentinţa a fost una mult mai dură decât cea a primei instanţe. Ciocan a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a mai avea vreo funcţie de administrare sau control în cadrul vreunei societăţi comerciale pe o durată de 7 ani. Suma de plată către ANAF a fost majorată la 5.804.602 lei plus obligaţiile fiscale accesorii, iar magistraţii au decis menţinerea sechestrului dispus de procurori în 2010 asupra mai multor imobile deţinute de Cornel Ciocan, instituind, în plus, măsura sechestrului asigurător asupra oricăror altor bunuri mobile sau imobile ale inculpatului sau ale SC Cat Bau Internaţional SRL până la concurenţa sumei de 10.000.000 lei în favoarea ANAF. Totodată, instanţa a dispus anularea unor contracte de execuţie lucrări şi execuţie lucrări în subantepriză, încheiate de SC Cat Bau Internaţional SRL în perioada 2008 – 2009.
Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată de Cornel Ciocan la Curtea de Apel Bucureşti, ai cărei magistraţi au considerat probabil că pedeapsa este prea aspră. La termenul din 26 februarie, Curtea de Apel a admis recursul formulat de Cornel Ciocan, a casat decizia penală nr. 6A/31.10.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor la aceeaşi instanţă.
Deşi părea că situaţia se îndreaptă spre o condamnare cu suspendare, Ciocan a primit un nou “duş rece” de la magistraţii Tribunalului Bucureşti. După un lung şir de amânări, la termenul din 24 octombrie s-a dat pronunţarea – 8 ani cu executare şi interzicerea dreptului de a deţine funcţii de reprezentare sau administrare a unei societăţi comerciale pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei.
“(…) În baza art.4 din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.13 C.p. condamnă inculpatul Ciocan Cornel la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art.9 alin.1 lit.c şi alin.3 din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.41 alin.2 C.p. şi art.13 C.p. condamnă inculpatul la pedeapsa de 7 ani închisoare. În baza art. 65 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza aIIa, b şi c (funcţia de reprezentare sau administrare a unei societăţi comerciale) C.p. pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.31 alin.1 C.p. raportat la art.290 C.p. cu aplicarea art.41 alin.2 C.p. condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.291 C.p. cu aplicarea art.41 alin.2 C.p. condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.33 lit.a, 34 lit.b şi art.35 alin.1 C.p. contopeşte pedepsele şi aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare sporită cu 1 an, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa de 8 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza aIIa, b şi c (funcţia de administrare a unei societăţi comerciale) C.p. pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale”, se arată în sentinţa dată de magistraţi. Totodată, împotriva lui Cornel Ciocan s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara până la rămânerea definitivă a sentinţei.
În solidar cu SC Cat Bau International SRL, Ciocan a fost obligat la plata către ANAF a sumei de 5.804.602 lei la care se adaugă accesorii fiscale (dobânzi, penalităţi, majorări de întârziere) calculate de la data exigibilităţii obligaţiei fiscale principale şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile. De asemenea, magistraţii au decis menţinerea măsurii sechestrului asigurator luată prin ordonanţa nr. 51/P/2010 din 12.04.2010 şi ordonanţa nr. 51/P/2010 din 29.04.2010, ambele ale PÎCCJ – DNA – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.
“Instituie măsura sechestrului asigurator asupra altor bunuri mobile sau imobile ale inculpatului sau părţii responsabile civilmente până la concurenţa sumei de 10.000.000 lei în favoarea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În baza art.348 C.p.p, desfiinţează în totalitate următoarele înscrisuri: contract de execuţie lucrări nr. 17/16.01.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC ROBERT IMPEX SRL, contract de execuţie lucrări in subantrepriză nr. 338/16.10.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC GIMBY EUROCONSTRUCT 2006 SRL, contract de execuţie lucrări in subantrepriză nr. 344/19.10.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC CAMPULUNG SRL , contract de execuţie lucrări in subantrepriză nr. 348/30.10.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC TOTAL PROJECT CO SRL, contract de execuţie lucrări nr. 311/2.07.2009 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC TURCU DESIGN SRL. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul Ciocan Cornel. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru partea civilă”, se mai arată în hotărârea pronunţată pe 24 octombrie.
Cornel Ciocan este fratele fostului consilier judeţean, în prezent deputat, Dan Ciocan. Originari din comuna Rotunda, fraţii Ciocan au devenit cunoscuţi în judeţ şi nu numai drept regi ai asfaltului, abonaţi la lucrări derulate pe bani publici. Din 2008 încoace, de când pesedistul Dan Ciocan a devenit consilier judeţean, SC T Dancor Romconstruct SRL, una dintre firmele fratelui său, a câştigat pe bandă rulantă licitaţiile pentru lucrări în judeţ, iar din anonimii de odinioară, unul miliţian iar celălalt instalator la ICRAL Foişor, cei doi au ajuns adevaraţi baroni locali. Nici în ultimii ani, în ciuda problemelor de natură penală, afacerile lui Cornel Ciocan nu au avut de suferit. Potrivit presei centrale, în noiembrie 2011, la nici o lună după ce Judecătoria Sectorului 3 îl condamnase la trei ani cu suspendare pentru evaziune fiscală, SC T Dancor Romconstruct SRL, în asociere cu alte două firme, a câştigat un contract de 2,76 milioane de euro pentru reabilitarea unor străzi în Sectorul 5 al capitalei. Tot spre finalul lui 2011, potrivit publicaţiei Ring, o altă firmă a lui Cornel Ciocan, Dancor Cleaning, câştiga licitaţia organizată de Tribunalul Bucureşti pentru servicii de curăţenie, contract cadru pe patru ani cu o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.