EXPLOZIV/Cu ce PENALI şi miliardari din GRUPAREA Udrea-Băsescu a jucat Ponta golf de Paşte!

EXPLOZIV/Cu ce PENALI şi miliardari din GRUPAREA Udrea-Băsescu a jucat Ponta golf de Paşte!

Noua pasiune a Penalului este golful, sportul preferat al lui Obama. Fostul premier a participat chiar de Paşte la un turneu de golf la hotelul Black Sea Rama Golf din Bulgaria. La concurs, Victor Ponta s-a clasat pe ultimul loc, dar a fost într-o companie foarte selectă, dezvăluie  Adriana Duțulescu pe BN24.ro.

Ponta şi-a petrecut sărbătorile şi s-a luptat pentru a băga bila în gaură cu milionari din Top 300, oameni de afaceri din sfera de influenţă a Elenei Udrea, prietenii săi din gruparea Ghiţă, dar şi cu personaje care au trecut prin arest, cu condamnări celebre. 

După cum se vede pe lista oficială a participanţilor la turneul de golf, postată pe site-ul complexului ,  printre tovarăşii de joacă ai lui Victor Ponta s-a aflat Dinu Pescariu, fost partener de afaceri al grupării Udrea-Cocoş, denunţător în dosarul Microsoft.

Un alt membru al anturajului fosului premier PSD este Călin Stoia, omul de afaceri clujean care a stat în închisoare alături de fostul primar Sorin Apostu şi care a fost de curând trimis în judecată într-un dosar de trafic de influenţă, pentru că a promis unui om de afaceri că îi va facilita acces la premierul Emil Boc pentru alocarea unor bani din fondul de urgenţă al guvernului.

În discuția interceptată dintre Călin Stoia și Ion Bujorel Bold, din 28.08.2011, de la care a pornit dosarul de trafic de influență, primul se oferă să îl ajute pe al doilea în chestiunea alocării de bani din fondul de urgență al guvernului, condus atunci de Emil Boc, pentru lucrările efectuate de firma Onilserv SRL, în comuna Ionești, județul Argeș.

„Fapta inculpatului Stoia Călin care, la data de 28.08.2011, a lăsat să se creadă faţă de Bujorel Ion Bold că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului României pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011, în scopul de a fi remisă ulterior S.C. Onilserv S.R.L. pentru decontarea unor lucrări efectuate în perioada 2008-2009, „costul” intervenţiei fiind reprezentat de un procent de 10 % (=100.000 euro) din suma totală ce urma a fi alocată de cea. 1.000.000 de euro, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000,cu aplicarea art. 5 al. 1 Cod penal.” se arată într-un fragment din rechizitoriu.

Bogdan Jigman, un apropiat al lui Puiu Popoviciu, a fost şi el la turneul de golf. Jigman a coordonat pentru Popoviciu deschiderea mallului Oradea Shopping City.

Dan Pazara, cetăţean româno-american, aterizat la București în anii ’90 după un stagiu în Piaţa Financiară Internaţională. Absolvent al universităților Georgetown din Washington DC (Finanțe și Afaceri Internaționale) și Case Western Reserve din Cleveland (specializarea Chimie), Dan Pazara a lucrat în perioada 1991-1996 în Statele Unite pentru companiile Salomon Brothers, Chase Manhattan și Wasserstein Perella (unul dintre acţionarii primei bănci de investiţii din România, Capital SA).

Odată cu deschiderea Bursei de la București, Pazara și-a pus la punct propria societate de brokeraj numită Danubius Securities. În felul acesta Pazara a ajuns concurentul companiilor administrate de Sorin Ovidiu Vîntu și Asociații – foarte activi pe Piața autohtonă de Capital în perioada respectivă.

După crahurile repetate din sistemul financiar-bancar, organismele internaţionale obligă România să înfiinţeze o instituție specializată care să recupereze şi să vândă creanţele rămase în urma acestor falimente. Și astfel a apărut AVAB (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare) în fruntea căreia a fost numit tocmai Dan Pazara. Pentru ocuparea acestei funcţii, conform presei, Dan Pazara a fost recomandat chiar de Directorul SIE din perioada respectivă, Cătălin Harnagea, și numit în funcție pe data de 29.11.1999 de primul-ministru Radu Vasile.

Ionuţ Georgescu, preşedinte Asesoft, omul lui Sebastian Ghiţă, a jucat golf cu Victor Ponta, cei doi fiind de altfel prieteni.

O prezenţă interesantă a fost cea a lui Georg Kloos, un om de afaceri din gruparea lui Băsescu, a cărei companie, Kranz Eurocenter, a primit de la soţul Monicăi Ridzi contractul pentru telegondola de la Petroşani.

Adolf Baclea, fost inculpat în dosarul Flota, care, din transport maritim si activităţi portuare a strîns peste 50 de milioane de euro si s-a clasat pe pozitia 83 in Top 500 Forbes

Tiberius Popa, şef al operaţiunilor companiei de telecomunicaţii UPC România pe segmentul clienţilor de business.

Daniel Condratov, de la Hexol Lube, producător al mărcii canadiene Hexol în România. Fost handbalist de performanţă la Oradea şi apoi la Steaua Bucureşti, omul de afaceri Daniel Condratov a ajuns în arest pentru evaziune fiscală. Nu înainte de a trage după el doi din cei mai vechi şi cunoscuţi bancheri orădeni, Lucia Pojoca şi Romeo Oanţă, acuzaţi că l-au pus în gardă cu privire la ancheta deschisă în cazul său.

Au mai fost la turneul de golf Liviu Sfrija, jucător pe piaţa de panificaţie, Johnatan Diammantino, CEO-ul Zacaria Group, dezvoltator imobiliar, Mihai Tecu, Director General Best Business Travel.




populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri