EXPLOZIV/Bilețelul lui Băsescu pentru ,,fetița'' Adrian Năstase

EXPLOZIV/Bilețelul lui Băsescu pentru ,,fetița'' Adrian Năstase

”În campania din 2004, Traian Băsescu a primit un document din dosarul scriitorului Sorin Titel. Erau acolo referiri la orientarea sexuală a mai multor personaje, printre numele pomenite fiind și cel al lui Adrian Năstase. Nu a folosit-o public. S-a limitat, totuși, să i-o înmîneze lui Adrian Năstase la prima confruntare organizată de TVR cu toți candidații”, scrie în cartea sa Adriana Săftoiu, fosta consilieră a ex-președintelui Traian Băsescu.

„Era o foaie dintr-un dosar de Securitate al altcuiva, pe care un binevoitor categoric dn PSD mi-a dat-o să o utilizez în dezbaterea cu Adrian Năstase”,  a spus recent Băsescu.

Numele lui Sorin Titel și a lui Adrian Năstase apar în dosarul lui I.D  Suciu, un important eseist și scriitor.

Documentul dat de Băsescu lui Năstase este o declarație dată în fața milițienilor de I.D.Suciu, datata 21 februarie 1975: "Subsemnatul..., fiul lui Dumitru si Ofelia, nascut la 3 august 1917,de profesie scriitor...domiciliat in str. Pompiliu Manoliu 13, sect. 3, declar: in februarie 1973 am fost arestat si in iunie am fost condamnat pentru inversiune sexuala, la 2 ani si 4 luni, eliberindu-ma in 9 ianuarie 1975...Fiind intrebat despre relatiile mele anterioare, si anume: Radu Ionescu, Adrian Nastase, Sorin Titel, Ion Dinescu, Al. Demetriad, precizez ca stiu despre ei ca sint pederasti, cu exceptia lui Sorin Titel".

Când era în ultima clasă de liceu, în revista “Magazin istoric” au apărut, sub semnătura lui (n.red- Adrian Năstase), unele comunicări sau precizări privind evenimente ori conducători din istoria medievală a României, în special din zonele Banatului şi Transilvaniei. Unele comunicări erau inedite, rodul “cercetărilor” elevului Năstase M. Adrian, uneori precise puneri la punct. Probabil că atunci mulţi s-au mirat sau l-au lăudat pe autorul unor asemenea studii serioase, cu toată vârsta sa adolescentină. Nimeni însă nu a ştiut că de fapt contribuţia lui Adrian – elevul minune – nu era decât semnătura, căci autorul adevărat era “iubitul” lui, fostul profesor de istorie Ion D. Suciu, de la Universitatea din Bucureşti, epurat din cadrele universitare în 1946, condamnat politic de trei ori şi binecunoscut ca homosexual, dar şi ca un specialist în istoria medievală a Banatului şi Transilvaniei, scria unchiul lui Adrian Năstase, Aurel Sergiu Marinescu, decedat între timp în SUA.

Prin 1973-1974, prof. dr. ing. a avut din nou o "problemă" cu fiul său (n.red- Adrian Năstase), care si-a continuat vechea relatie cu I. D. Suciu. De data asta, acest viciat mergea cu Adisor la portile fabricilor si, cu tehnica specifică tuturor corupătorilor, ademenea tineri muncitori, atrasi si de titlul său de fost profesor. (...)Tinerii racolati, adusi in casa lui Suciu, se intreceau in betii si orgii, printre partide de sex si perversiuni sexuale. Cum a aflat Militia, rămane (incă) o mare enigmă. S-o fi lăudat vreunul dintre tinerei? Vecinii au raportat activităti suspecte sectoristului? Sau Suciu era deja cunoscut sectiei de Moravuri? Cert este că militienii au a căzut in mijlocul unui asemenea dezmăt, după ce inainte, de pe o scară a unei masini de pompieri, se fotografiase pe fereastră totul. A urmat ancheta, in care vinovatii principali erau I. D. Suciu si Adrian Năstase, ca racolatori si corupători. Pană in seara procesului, asa s-a stiut, dar a doua zi a urmat bomba: acuzat – Ion D. Suciu, martor al acuzării – Adrian Năstase!
I.D. Suciu, pentru inversiuni sexuale si corupere a unor bravi fii ai clasei muncitoare, a fost condamnat la 8 ani. După executarea pedepsei, au urmat alti 6 ani deportare in Bărăgan, Suciu fiind considerat un pericol social. Ingerul păzitor, fie el Priboi sau altul, l-a făcut pe Adrian Năstase curat ca lacrima, intr-un proces cu usile inchise, deci fără public, cu numai ceva "lucrători" de militie si securitate, proces tinut prin 1973.

Sursa "Nastase Scatiu" de Aurel Sergiu Marinescu; publicat in 2004 in New York Magazin si Curentul International

Sorin Titel a fost un scriitor român. S-a născut Sorin Titel în 7 decembrie 1935 în comuna Margina, lângă Lugoj și a decedat la doar 50 de ani în 17 ianuarie 1985. În 1956 a fost exmatriculat de la Facultatea de Filologie pentru că se solidarizează cu mișcările studenților din Ungaria. Va fi reînmatriculat în 1957 la Cluj dar numai pentru o lună. Pe plan literar debutează în 1957 cu schița Drumul în revista Tânărul scriitor. În 1963 publică primul său volum de schițe, Copacul. Între 1958-1964 ocupă postul de profesor suplinitor de limba română la Caransebeș și în satul Cârpa. În 1961 revine la facultate de filologie în anul al IV-lea, la cursuri fără frecvență. Va absolvi facultatea abia în 1964. Între 1964-1971 este redactor la revista Scrisul bănățean dinTimișoara (transformată ulterior în Orizont). În 1971 se mută la București, unde devine redactor la revista România literară.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se confirmă, Donald Trump este al 47-lea președinte al Statelor Unite

2 „Va fi un război crâncen”. Predicția terifiantă făcută de Armand Goșu, care privește și România, despre reînscăunarea lui Trump

3 De citit...

4 Trump, imaginea zilei...

5 „Sub conducerea lui Donald Trump, SUA nu va lăsa România și Polonia la cheremul Moscovei”