EXPLOZIV/A ÎNVIAT Ceaușescu? Consilier PREZIDENȚIAL, LINGUȘELI INSUPORTABILE!
A înviat Ceaușescu și nu ne-a spus și nouă nimeni? Vă supunem atenției un post plasat pe contul său de Facebook de consilierul prezidențial Andrei Muraru. După ce că descrie primirea făcută de regele spaniol ca o slugă venită dintr-o țară bananieră, acest dobitoc pupincurist minte și cu nerușinare despre situația familiei regale. Aproape că-ți vine să le ceri scuze pițipoilor care au scris că Iohannisa a eclipsat-o pe Letizia! Să nu mai vorbim că rangul vizitei președintelui român n-a fost cel mai înalt. A fost o vizită oficială, nu una de stat. Poate că milionul de români din Spania ar fi meritat un astfel de respect!
"Ieri, la Palatul Zarzuela, la dejunul oferit de Suveranii spanioli cu ocazia vizitei Președintelui Klaus Iohannis, a fost una dintre acele întâlniri speciale, greu de uitat. Președintele Iohannis și Prima Doamnă au făcut o impresie foarte, foarte bună. Nu a fost vorba nicidecum despre complezență și conformism. Din gestică, din naturalețea dialogului, din calitatea anagajamentului personal, am văzut clar că Majestățile Lor au acordat o atenție deosebită Președintelui și soției sale. Sobrietatea, seriozitatea și discreția, viața privată trăită în tăcere sunt trăsături pe care le găsești aproape intacte la ambele familii. Și simțul umorului e la locul lui, la fel și apropierea sinceră de oameni, fără populisme ieftine. Meticulozitatea și alergia aproape instinctivă la corupție sunt atitudini pe care le găsesc de asemenea neștirbite atât la Suveranul spaniol, cât și la Președintele Iohannis. La curtea spaniolă nu am văzut fast și pompă inutile, ci multă decență, cumpătare, tradiție și mult bun gust. Sunt convins că aprecierile au fost la superlativ, așa cum arată și articolele elogioase din presa spaniolă", scrie Andrei Muraru.
Consilierul președintelui continuă: "I-am spus Majestății Sale că îl apreciez foarte mult și că am un respect deosebit pentru modul aproape legendar în care tatăl său, Juan Carlos I, a condus Regatul Spaniei pe care democrației și prosperității europene. E rândul fiului să ducă mai departe aceste împliniri, dar încrederea publică și primele decizii arată că Regele Felipe al VI-lea nu este cu nimic mai prejos. Sondaje recente dovedesc în cifre greu de estimat acum câțiva ani încrederea de care se bucură monarhia spaniolă și tânărul (47 de ani) său monarh".
Material apărut în 2013, spre știința acestui ipochimen. A cărui atitudine spune multe despre ce se petrece la Curtea ,,regelui'' Iohannis.
Conform unui nou sondaj de opinie, corupţia a devenit a doua preocupare a spaniolilor, în urma șomajului și înaintea problemelor economice. Fenomenul de corupție, a devenit cea mai importanta tema a presei iberice si o preocupare pentru 45% dintre spaniolii de rand, față de doar 1% cu doar câteva luni în urmă.
Nici Casa Regală Spaniolă nu a scăpat de acest fenomen eroziv care a declanșat noi dezbateri privind abdicarea regelui în favoarea Prinţului Felipe, sau chiar de continuitatea actualei forme de guvernamant. .
De doi ani de zile încoace Monarhia Spaniola a fost implicată într-o serie de scandaluri care l-au adus pe Don Juan Carlos I de Burbon la cele mai scăzute cote de popularitate în cei 37 de ani de domnie. La început au fost scandaloasele delicte economice ale ginerelui acestuia, Iñaki Urdangarin, soţul infantei Cristina, au urmat opulentele expediţii de vânătoare de elefanţi, în plină perioadă de recesiune și de ajustări bugetare, după care a venit scandalul escapadelor amoroase ale regelui cu Cristina, prinţesă germană, iar acum s-a descoperit că șeful casei regale spaniole are consistente conturi în Elveţia, care provin dintr-o moștenire lăsată de tatăl acestuia, Juan de Burbon, Conte de Barcelona.
Este adevărat că banii în cauză nu sunt rodul unor afaceri ilicite, dar problema aceasta a căpătat cele mai peiorative conotaţii, fiindcă a apărut în plină dezbatere a legii transparenţei, măsură reclamată de actuala imagine a clasei politice spaniole deteriorată de nenumăratele și interminabilele scandaluri de corupţie. Conform acestui proiect legislativ, atât oamenii politici, persoanele implicate în activităţi publice, cât și instituţiile cărora le aparţin vor fi obligaţi să facă public patrimoniul și sursele de venit pe care le au.
Conţinutul final al acestei legi, care este acum pe masa comisiei legislative a Congresului Deputaţilor, este obiectul unor tensionate dezbateri între conservatorii premierului Mariano Rajoy și opoziţia socialistă. Aceștia din urmă vor să supună Casa Regală Spaniolă aceluiași control de imagine și transparenţă, iar regele să aibă statutul unui om politic și să-și supună patrimoniul fiscalităţii statului, ceea ce ar implica în cele din urmă modificări în legea supremă, care în actualul text protejează monarhia în acest sens.
Cine este Andrei Muraru
Andrei Muraru, fost director al IICCMER, este consilier prezidential pentru relatia cu societatea civila si autoritatile publice.
In luna februarie, Andrei Muraru a pierdut un proces civil intentat de profesorul universitar dr. Corneliu Turianu, secretar al CNSAS, pentru actiune in raspundere delictuala, santaj si defaimare, si a fost obligat de Tribunalul Bucuresti la plata catre reclamant a sumei de un euro despagubiri morale, precum si la publicarea hotararii, integral, in doua editii consecutive ale doua publicatii nationale de larga circulatie.
Profesorul universitar dr. Corneliu Turianu l-a acuzat, pe site-ul sau, pe consilierul prezidential ca "a mistificat realitatea privind cariera secretarului Colegiului CNSAS, invocand in fals o functie in fostul PCR pe care acesta nu a avut-o":
"Muraru a sustinut in scris si in public, chiar in Jurnalul TVR, ajutat de "dieontoloaga" Rodica Culcer, ca isi bazeaza aceste afirmatii, ce s-au dovedit a fi mincinoase, pe documente aflate in Mapa profesionala a fostului judecator Corneliu Turianu, de la Ministerul Justitiei, pe care a si fluturat-o ca "dovada" in fata camerelor TVR. Operatiunea de denigrare prin dezinformare neagra era menita sa-l determine pe profesorul Corneliu Turianu, prin presiuni mediatice si psihice, sa-si dea demisia de la CNSAS pentru ca in locul lui sa fie instalat chiar fratele geaman al lui Andrei Muraru, Alexandru Muraru, pe vremea aceea consilier al ministrului penal Tudor Chiuariu. Toata schema frauduloasa de cumetrie abjecta prin care se urmarea, in principal, infiltrarea "Militiei Spirituale" la varful CNSAS, a dus insa la devoalarea unei alte infractiuni, care se pedepseste cu inchisoare pana la 10 ani: furt calificat de documente cu regim de secretizare speciala din Arhiva Ministerului Justitiei", scrie pe site-ul fostului judecator Turianu, unde fratele lui Muraru este acuzat de "furtul a 16 mape profesionale (...) in calitate de functionar public, prin abuz in functie si trafic de influenta, uzand de numele ministrului Tudor Chiuariu".
Mai mult, potrivit ziaristionline.ro, Alexandru Muraru a fost cercetat de Parchet pentru furt de documente din Ministerul Justitiei pe vremea cand era consilier al fostului ministru Tudor Chiuariu, documente folosite apoi de fratele sau geaman, Andrei Muraru, actualul consilier de la Cotroceni, impotriva lui Corneliu Turianu, in incercarea de a-l inlatura de la CNSAS. La randul sau, in urma plangerilor facute de Corneliu Turianu, Andrei Muraru a fost cercetat si el pentru complicitate la furt de documente si pentru santaj.