EXPLOZIV! Peste jumătate dintre români spun despre Dragnea că este escroc, ciorditor și desfrânat. Tot atâția spun despre Dăncilă că este analfabetă și bleagă!
EXPLOZIV! Peste jumătate dintre români spun despre Dragnea că este escroc, ciorditor și desfrânat. Tot atâția spun despre Dăncilă că este analfabetă și bleagă! Un sondaj BCS realizat la nivel national arata cum ii definesc romanii pe liderul partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, si pe sefa guvernului, Viorica Dancila.
Respondentii au fost solicitati sa aleaga dintr-o serie de epitate care cuvinte ii definesc cel mai fidel pe Viorica Dancila si Liviu Dragnea. Rezultatul este catastrofal pentru cei doi. Peste 45% din cei chestionati o definesc pe Viorica Dancila drept „analfabeta”, „fara creier” sau „idioata”. Doar 3,9% cred ca este „profesionista” si „bun manager”.
In privinta lui Liviu Dragnea, 35,2% spun ca este „penal” si „ciorditor”. Alti 13,2% il considera „bandit” si „ipocrit”. Doar 9,4% spun ca este „bun conducator”.
Metodologie
Volumul eşantionului: 1087 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 128 localităţi urbane şi rurale selectate din toate judeţele ţării. Tipul eşantionului: probabilist, stratificat, format din 48 straturi rezultate din intersecţia a 8 zone geografice cu 6 tipuri de localităţi urbane şi rurale. Selecţia subiecţilor: interviurile s-au realizat la domiciliul subiecţilor. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 3 în 3 apartamente sau case, pornind de la numărul 3 al fiecărei străzi. În cazul în care în apartamentele sau casele selectate nu locuia sau nu răspundea nimeni s-a selectat următoarea a 3-a casă. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, fiind improbabil la oamenii care domiciliază la apartamente cu numere multiplu de 3 să aibă opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu alte numere. Reprezentativitate: eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă din ţară, cu o eroare de +/-3%. Au fost excluse din analiză persoanele instituţionalizate (din spitale, aziluri, mânăstiri, penitenciare, etc.) si cele plecate în străinătate (peste 20% din totalul alegătorilor). Datele prezentate sunt cele culese din teren, neponderate.
Verificarea corectitudinii lor s-a făcut de către echipa coordonatoare, prin recontactarea telefonică a 219 subiecţi (20%), care au confirmat participarea la sondaj. Ancheta de teren: 27 noiembrie – 5 decembrie 2018.