EXPLOZIV! Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de euro la stat!!! Teodorovici, sclav nenorocit, pe ăștia nu-i execuți?
EXPLOZIV! Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de euro la stat!!! Teodorovici, sclav nenorocit, pe ăștia nu-i execuți? Ești ocupat, la ordinul Infractorului, cu Iohannis? Aproape 12 milioane de lei are de recuperat Fiscul de la Tel Drum şi Hotel Turris, firme de pe urma cărora familia lui Liviu Dragnea a ajuns să nu aibă griji financiare, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro .
Tribunalul Bucureşti a respins săptămâna trecută cererea de revizuire a Tel Drum prin care societatea de construcţii, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea, cerea anularea unei datorii de 2,6 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro) către Fisc.
Astfel, banii trebuie recuperaţi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală de la Tel Drum, societate deţinută în acte de Petre Pitiş, un apropiat al liderului PSD.
Nu este singura datorie pe care Tel Drum o are la ANAF. Compania din Alexandria mai are de plată alte câteva milioane bune de lei, inclusiv la bugetul pensiilor şi la cel al asigurărilor de sănătate, aşa cum reiese din procedura de insolvenţă.
Restanţele la stat ale companiilor apropiate de Liviu Dragnea nu se opresc la Tel Drum. Hotel Turris SA, societate care a controlat activitatea Hotel Turris din Turnu Măgurele, are şi ea de plată alte 2,3 milioane de lei, aşa cum reiese tot din procedura de insolvenţă. Clădirea hotelului este deţinută în acte de Liviu Dragnea.
Fiscul lui Mişa trebuie să ia 2,5 milioane de euro
În total, Tel Drum şi Hotel Turris, societăţi controlate sau deţinute de Dragnea şi fimilia sa, au de plată la ANAF o sumă de 11,7 milioane de lei. Transformată în euro, este vorba de o datorie de 2,5 milioane la curs de 4,65 lei/euro.
Conducerea ANAF sau Liviu Dragnea nu au răspuns la solicitările G4Media.ro sau întrebări legate de recuperarea banilor.
Preşedintele PSD a dirijat public Fiscul şi Ministerul de Finanţe după bunul plac politic. Săptămâna trecută, pe 5 iulie, Liviu Dragnea îl trimitea pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF, să recupereze datoria de 1,2 milioane de lei pe care preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să o plătească după ce a încasat mai mulţi ani chirii pe o clădire pe care a pierdut-o în instanță.
”Îi intreb acum public, dacă au de gând, dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulți bani și nu mai au loc în cuferele de la Trezorerie, de la dl Mavrodin. Îi întreb și eu, nu vreau să-i întreb la telefon, îi întreb public, pentru că este o întrebare pusă de multe ori în studiourile de televiziune, o întrebare legitimă, la care văd că nu răspunde nimeni”, a spus Dragnea.
A două zi, ministrul Eugen Teodorovic, în subordinea căruia se află ANAF-ul, anunţa că au fost începute procedurile de recuperarea a banilor de la Iohannis.
Însă, Dragnea nu dă dovadă de consecvenţă privind interesul său pentru banul public şi atunci când vine vorba de societăţile apropiate. Doar cu o săptămână înainte de indicaţiile date de Dragnea către ANAF, Fiscul tocmai primise undă verde de la Tribunalul Bucureşti să recupereze o sumă de 2,6 miliane de lei de la Tel Drum.
ANAF a plătit suma la Tel Drum în loc să o vireze la Periş
Pe 28 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis în dosarul 7764/3/2018 să respingă cererea de revizuire a sentinţei civile nr. 2454/07.04.2016 pronunţată în dosarul 29163/2/2015 al Tribunalului Bucureşti, cerere formulată de Tel Drum. Decizia putea fi atacată în şapte zile de la comunicare, însă acest lucru nu s-a întâmplat, aşa încât a rămas definitivă, aşa cum ni s-a transmis de un reprezentant ANAF.
Tribunalul Bucuresti a stabilit prin decizia invocată (ramasă definitivă) că firma de constructii Tel Drum, apropiata de afacerile familiei lui Liviu Dragnea, a beneficiat fără respectarea legii de o returnare de TVA, bani care erau cuveniţi Romsuintest Periș. Conducerea ANAF şi fostul administrator al fermelor de porci din Ilfov, Claudiu Barbu, care nu mai avea drept de semnătură, au realizat un acord prin care banii au ajuns în Teleorman.
Lichidatorul judiciar al Romsuintest Peris, după intrarea societăţii în insolvenţă în ianuarie 2012, a observat că Tel Drum beneficiase ilegal de această returnare de TVA. A reclamat în instanță, dar şi prin plângeri penale nefinalizate, încă din septembrie 2015, returnarea ilegala de TVA. La procesele de la fond, apel, revizuire, contestaţie în anulare, judecătorii au constatat constant că ANAF trebuie să ia banii de la Tel Drum şi să-i dea la Periş.
Reprezentanţi ai fostei Romsuintest ne-au precizat că ANAF a făcut plata celor 2,6 milioane de lei către Romsuintest, dar că nu ştiu dacă Fiscul a şi recuperat banii de la Tel Drum.
Conducerea ANAF nu ne-a răspuns dacă s-a început măcar procedura de recuperare a datoriei de la Tel Drum. Surse din Fisc ne-au precizat însă că acest lucru nu a avut loc.
Reamintim că reprezentanţii Tel Drum nu au dorit să răspundă întrebărilor trimise în legătură cu relaţia contractuală dintre această societate şi Romsuintest.
Alte datorii de două milioane de euro ale Tel Drum
În tabelul creditorilor din procedura de insolvenţă începută anul trecut la Tel Drum, reiesea că statul are de recuperat, prin Fisc, alte aproape 5,3 milioane de lei.
Este vorba de o sumă de 3,6 milioane de lei, sumă cuvenită la bugetul general.
La asigurări sociale, societatea din Teleorman mai are de plată 1,33 milioane de lei. Nici la bugetul asigurărilor de sănătate, Tel Drum nu este la zi şi are restanţe de 600.000 de lei. Datorii mai mici sunt la şomaj, acestea se rdiciă la 44.000 de lei.
Însă, după începerea procedurii de insolvenţă, inspectorii fiscali au mai descoperit în acest an o datorie de aproape 1,5 milioane de lei.
Este vorba de o restanţă de „1.450.113,00 lei, reprezentând creanţe bugetare constatate prin rapoarte de inspecţie fiscală întocmite ulterior deschiderii procedurii, respectiv Decizia de impunere nr. F-MC nr. 102/30.03.2018, prin care s-au stabilit obligații suplimentare de plată în sarcina debitoarei, dar care au ca obiect activitatea anterioară deschiderii procedurii împotriva Tel Drum SA”, aşa cum reiese din tabelul creditorilor.
Reiese că ANAF are de recuperat o sumă de 6,8 milioane de lei în cadrul procedurii de insolvenţă de la firma despre care procurorii DNA susțin că este controlată de Liviu Dragnea.
La acest total, se adaugă datoria confirmată pe 28 iunie de Tribunalul Bucureşti de 2,6 milioane. Se ajunge astfel la o sumă de 9,4 milioane de lei (peste 2 milioane de euro la cursul zilei al mondei europene).
Mai reamintim că în acte, societatea pe acţiuni Tel Drum este deţinută de Petre Pitiş, un fost angajat al Consiliului Judeţean Teleorman în perioada când instituţia era condusă de Liviu Dragnea.
Datoriile firmei care a adus primul milion familiei Dragnea
Fiscul nu are de recuperat bani doar de la Tel Drum, ci şi de la Hotel Turris SA, societate deţinută pănă în 2015 de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana. După partaj, clădirea hotelului şi terenul aferent au ajuns la liderul PSD, iar firma cu datorii la soţie, care apoi a ieşit din acţionariat şi a cedat societatea unei angajate, Cristina Mândroc.
Reamintim că G4 Media a demonstrat în cadrul unei investigaţii că prin intermediul acestei societăţi, familia lui Dragnea a primit primii bani de la Tel Drum după privatizarea realizată de şeful PSD.
Şi Hotel Turris a intrat în insolvenţă şi conform tabelului creditorilor instituţia condusă de Ionuţ Mişa trebuie să recupereze 2,3 milioane de lei.
938.556 de lei sunt datoriile către bugetul consolidat. O sumă de 945.295 de lei este restanţa pe care fosta firmă a familiei Dragnea o are la asigurările sociale. Aproape 400.000 de lei trebuie plătiţi la bugetul de sănătate şi 30.000 la contribuţiile pentru şomaj.
Pănă în acest moment, banii nu au fost recuperaţi aşa cum am aflat de la ANAF, iar datoria a fost acumulată în perioadă în care Hotel Turris era deţinută de familia şefului PSD.