EXPLOZIV! Cum se dau de gol SLUJNICELE lui Dragnea din JUSTIȚIE! Reacția Curții Supreme.
EXPLOZIV! Cum se dau de gol SLUJNICELE lui Dragnea din JUSTIȚIE! Reacția Curții Supreme. Judecătoarea Alina Ghica, care i-a dat dreptate lui Liviu Dragnea deși nu trebuia să fie în respectivul complet, se plânge că este discreditată și anunță că se va adresa CSM. Unde credeți că se plânge „biata victimă” a presei nenorocite care nu are PSD în suflet și paraii murdari ai Partidului în conturi? În Q Magazine, oficina PSD condusă de Floriana Jucan!!! Mai mult, cine credeți că scrie materialul? Nora Noapte, cea care a scris și oda despre Proasta României! Se pare că acest nume este folosit însă chiar de patroana publicației, Floriana Jucan, susțin anumiți jurnaliști.
Cât de sinceră este „discreditata” Alina Ghica dacă Ziare.com a scris deja că Inalta Curte de Casatie si Justitie va ataca atat hotararea de anulare, cat si hotararea de suspendare a acestei hotarari?
Și, în plus, spun surse din CAB, Curtea Supremă ar fi solicitat deja Curtii de Apel detalii despre motivele pentru care judecatorul desemnat initial sa judece acest caz a fost inlocuit prin decizia colegiului de conducere CAB nu cu primul judecator de pe lista de permanenta, ci cu vicepresedintele CAB, Alina Ghica.
Deci, doamna Ghica, se pare că și la Curtea Supremă sunt aceleași suspiciuni!
”În ședinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ci alte 19 dosare. Rolul judecătorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora. Comentariile, speculațiile și încercarea de discreditare după ce am pronunțat hotărârea de anulare a deciziei ICCJ, sunt nefondate și sunt un atac la adresa independenței judecătorilor. Se exercită presiune publică asupra judecătorilor, mai ales că hotărârea mea nu este definitivă, ci urmează să aibă recurs la Înalta Curte. Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii să apere nu doar reputația mea, ci mai ales siguranța judecătorilor că suntem liberi să judecăm după probe. Independența sistemului judiciar este esențială într-o societate, indiferent pe cine suntem chemați să judecăm”, a declarat Alina Ghica pentru Q Magazine.
G4Media.ro a scris vineri că judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea este Alina Ghica, fostă președintă CSM și considerată o apropiată a Liei Savonea, membru CSM care trece drept unul dintre oamenii de bază din justiție ai liderului PSD. Savonea a fost președinta Curții de Apel București. Potrivit surselor G4Media.ro, conducerea secţiei a VIII a a propus-o pe Ghica cu doar două zile înainte de ședința, să intre în complet în locul judecătorului Vasile Bîcu, cu nesocotirea oricăror reguli privind serviciul de permanență. Culmea ironiei, cauza judecată de Ghica privește tocmai legalitatea compunerii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte.
Deși nu era de permanență, colegiul de conducere al Curții de Apel i-a aprobat intrarea în completul care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea. Pe planificarea de permanență de vineri erau nu mai puțin de 13 judecători, însă nici unul n-a fost selectat pentru a intra în complet.
Or, potrivit articolului 110 din HCSM 1375/2015 alin 6-8, Alina Ghica nu putea intra în complet.
(6) Planificarea de permanenţă se întocmeşte de preşedintele instanţei sau, după caz, de preşedintele secţiei, cu aprobarea colegiului de conducere, ţinându-se cont de completele de judecată din care face parte judecătorul, având prioritate asigurarea timpului necesar studierii dosarelor
(8) În caz de absenţă, compunerea completului de judecată se va realiza prin participarea judecătorilor din planificarea de permanenţă, desemnaţi conform alin. (4) şi (6), întocmindu-se în acest sens un proces-verbal.
*** Alina Ghica a făcut parte și din completul de trei judecători de la CAB care a desființat joi hotărârile Consiliului General prin care primăria condusă de Gabriela Firea a înființat cele 22 de companii municipale.
Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri anularea hotărârii Colegiului de conducere al Instanţei supreme din 8 noiembrie, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători, fiind suspendată executarea acestei hotărâri. Decizia Curții, chiar dacă poate fi atacată, este executorie, altfel spus completurile de cinci nu mai pot funcționa.
CAB a admis o acţiune în instanţă depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
„Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenţie accesorie. Anulează Hotărârea nr.137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr.137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în decizia CAB.
De asemenea, CAB a admis o cerere depusă de avocaţii lui Dragnea privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile art. 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.
„În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată şi republicată, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32, alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată şi republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind anularea actului administrativ”, se mai spune în decizia CAB.
Liviu Dragnea a contestat vineri, prin avocat, și noul complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă apelul său în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.
Iniţial, Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.
Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători.
Flavia Teodosiu a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5.
Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.
În opinia avocatei, Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.
Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.
„Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decât ar fi trebuit”, a mai declarat avocata.
Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.
Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.
După ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.
Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.
***
Alina Ghica este in acest moment vicepresedinte cu delegatie la Curtea de Apel Bucuresti. Numirea a fost facuta in august 2018, pentru o perioada de 6 luni. Numirile in functiile de conducere din instante se fac de catre CSM.
Curtea de Apel Bucuresti este considerata fieful Liei Savonea, fost presedinte al Curtii de Apel si membru CSM. "Numirile in functiile de conducere de la Curtea de Apel Bucuresti sunt facute doar cu acordul Liei Savonea, sunt promovati doar judecatori apropiati acesteia", sustin sursele citate.
Echipa cu Haineala
Ghica a fost presedinte al CSM in perioada 2012-2013. Ea a facut echipa atunci cu procurorul Oana Schmidt Haineala, care a fost vicepresedinte al Consiliului. In 2013, cele doua au vrut sa faca rocada pe aceste functii (Fotografia este din perioada in care conduceau CSM).
Haineala a fost aleasa presedinte al CSM, in premiera in cazul unui procuror, dar Ghica nu a prins postul, deoarece nu a intrunit numarul de voturi.
Alina Ghica si Oana Schmidt - Haineala, in calitate de presedinte, respectiv vicepresedinte CSM, au semnat, in 2012, protocolul incheiat intre CSM si SRI.
In prezent, Oana Schmidt Haineala este sefa Corpului de Control al Ministerului Justitiei si este considerata una dintre principalele consiliere ale lui Tudorel Toader.