Exploziile din Portul Izmail, filmate de un român. „Direct în baza lor a dat-o… Una e deasupra noastră”

Exploziile din Portul Izmail, filmate de un român. „Direct în baza lor a dat-o… Una e deasupra noastră”

Mai multe explozii au avut loc în portul Izmail, aflat foarte aproape de granița cu România și de orașul Tulcea, unde dronele rusești au atacat mai multe obiective ale infrastructurii ucrainene. Momentul a fost filmat de un român.

Explozii în apropierea graniței cu România Foto: Captură Video

Explozii în apropierea graniței cu România Foto: Captură Video

Dronele rusești s-au deplasat de-a lungul Dunării spre Izmail, un port ucrainean foarte important.

Acum aterizează. Direct în baza lor a dat-o”, spune o persoană în timp ce a filmat din apropiere momentul exploziilor. „Una e deasupra noastră”, mai spune acesta cu frică, moment în care decide să oprească filmarea pentru a pleca într-o zonă mai sigură.

În România, a fost emis în cursul nopţii de joi spre vineri un mesaj RO-Alert pentru populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea, după ce structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţa cu România.

Conform ISU Tulcea, au fost înregistrate două apeluri la 112 - unul pentru a cere informaţii, iar un al doilea a fost cel în care apelantul a relatat că aude explozii în zona de nord , pe teritoriul ucrainean.

Ulterior, Ministerul român al Apărării a anunţat că patru aeronave au fost ridicate, în aceeași noapte, două aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două Forţelor Aeriene Spaniole, după ce forţele ruse au atacat cu drone mai multe obiective din Ucraina.

Vineri, 27 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România, pe brațul Chilia al Dunării”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării Naționale .

O dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian naţional, în zona frontierei cu Ucraina. MApN nu are date până în prezent că vreo dronă ar fi căzut pe teritoriul românesc, dar militarii urmează să facă verificări în acest sens.

„Sistemul de supraveghere radar al României a indicat posibilitatea ca una dintre dronele implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene să fi intersectat, în jurul orei 3.00, pentru o perioadă foarte scurtă, de sub trei minute, spațiul aerian național, în zona de frontieră cu Ucraina”, se mai arată în comunicat.

Trei morţi şi 14 răniţi într-un atac rusesc la Izmail

Trei persoane au fost ucise şi alte 14 au fost rănite în urma atacului rusesc care a avut loc în zori zilei de 27 septembrie asupra oraşului Izmail din regiunea Odesa, aflat foarte aproape de România, de partea cealaltă a Dunării, relatează Ukrainskaia Pravda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola

2 S-a furat mireasa. Din cavou...

3 România, surprinzător pas tehnologic militar

4 Ucraina prezintă în premieră sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

5 Un serviciu secret anunță că Armata Rusiei suferă pierderi umane uriașe pe frontul din Ucraina