Explozie masivă în Liban: Avioanele israeliene lovesc depozitul de muniție al Hezbollah

Explozie masivă în Liban: Avioanele israeliene lovesc depozitul de muniție al Hezbollah

Luni seară, avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene Israeliene au atacat un depozit de muniție Hezbollah în Valea Bekaa, estul Libanului, provocând explozii uriașe vizibile pe rețelele sociale.

Israel a atacat un depozit de muniție al Hezbollah - Foto Arhivă - Profimedia

Israel a atacat un depozit de muniție al Hezbollah - Foto Arhivă - Profimedia

După atacurile aeriene israeliene asupra depozitului de arme Hezbollah din nordul Libanului, două surse de securitate au informat Reuters că nu au fost înregistrate victime fatale în incident.

Însă, Ministerul Sănătății din Liban a raportat că opt persoane au fost rănite în incident, printre care se numără șase cetățeni libanezi și doi copii sirieni.

În urma bombardamentului, Autoritatea Libaneză de Cercetare Științifică Agricolă a anunțat închiderea stațiilor de cercetare din regiunea Bekaa ca măsură de precauție, după ce rachete neexplodate au aterizat în apropiere.

Loviturile israeliene din regiunea Bekaa au vizat depozite de arme ale Hezbollah, a declarat o sursă apropiată de mişcarea islamistă libaneză, potrivit Agerpres.

De la începutul conflictului din Fâșia Gaza pe 7 octombrie, provocat de atacul Hamas asupra Israelului, schimburile de focuri transfrontaliere între Hezbollah și Israel au devenit aproape zilnice. Hezbollah, susținut de Iran, revendică aceste atacuri ca parte a sprijinului pentru Hamas.

Îngrijorările privind o posibilă conflagrație regională au crescut după ce, la sfârșitul lunii iulie, un lider militar Hezbollah a fost ucis într-un atac israelian în suburbiile sudice ale Beirutului, cu câteva ore înainte ca liderul Hamas să fie asasinat la Teheran, incident pe care Iranul și Hezbollah l-au atribuit Israelului și au promis răzbunare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

4 „Lipsa de reacție a Rusiei la incursiunea ucrainenilor în Kursk arată că, în fața unei crize, Putin se blochează”

5 Atac mafiot în Halkidiki / Mai multe persoane au fost împușcate și înjunghiate într-un bar