Explozie devastatoare într-o fabrică de medicamente din India: 17 morți și 30 de răniți

Explozie devastatoare într-o fabrică de medicamente din India: 17 morți și 30 de răniți

Cel puțin 17 persoane au decedat în urma exploziei de la o fabrică farmaceutică din sud estul Indiei, iar alte 30 au suferit arsuri chimice, potrivit unui anunț al poliției făcut joi, conform AFP.

17 oameni au murit în explozia din sud estul Indiei - Foto X

17 oameni au murit în explozia din sud estul Indiei - Foto X

Explozia a fost atât de devastatoare încât rămășițele umane au fost împrăștiate în întreaga instalație, conform celor relatate de ziarul The Hindu.

Bilanțul deceselor este deocamdată de 15 și este posibil să crească. Aproape 40 de persoane au fost rănite. Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare”, a declarat superintendentul districtului de poliție M. Deepika pentru Reuters.

Incendiul a izbucnit în ieri după-amiaza la fabrica Escientia Advanced Sciences, o unitate privată care funcționa din 2019 în districtul Anakapalli.

Explozia masivă a declanșat un incendiu în reactorul chimic al fabricii.

Potrivit colectorului districtual Vijaya Krishnan, răniții au fost transferați la spitalele din apropiere, iar explozia ar fi avut loc în timpul prânzului la unitatea de producție.

Nimeni nu a rămas blocat în clădire, iar operaţiunile de salvare s-au încheiat. Sunt 17 morţi şi 34 de răniţi”, a declarat comisarul de poliţie al districtului, M. Deepika.

Anchetatorii bănuiesc că o scurgere de gaze naturale ar fi provocat explozia.

Un purtător de cuvânt al poliției locale, Buchaiah, a informat cotidianul Indian Express că persoanele afectate au suferit arsuri chimice severe și îngrozitoare.

A fost oribil, sfâşietor.Urlau până-şi pierdeau cunoştinţa”, a descris el suferința victimelor.

Premierul Narendra Modi a declarat joi, într-un mesaj pe rețelele de socializare, că este „îndurerat de pierderea de vieți omenești” și a anunțat că a aprobat o indemnizație de 2.380 de dolari (2.135 de euro) pentru familiile celor decedați.

Guvernul statului a ordonat o investigație asupra incidentului.

Anul trecut, un accident similar a avut loc la unitatea Sahithi Pharma din același district, Anakapalli, unde două persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite într-un incident de incendiu la un reactor cu solvent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

2 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

3 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor

4 Curg sesizările referitoare la comportamentul inadecvat al lui Marius Pieleanu faţă de studente. Cristian Pîrvulescu a confirmat

5 Au intrat și americanii în Rusia? O imagine controversată cu „băieții în Kursk” i-a enervat pe ruși: Gruparea privată FOG luptă alături de ucraineni