Experiența oribilă pe care a avut-o o turistă în vacanța din Grecia: „Nu am văzut așa ceva”

Experiența oribilă pe care a avut-o o turistă în vacanța din Grecia: „Nu am văzut așa ceva”

Mykonos are o adevărată problemă, cel puțin asta crede Christina Ford, în vârstă de 63 de ani, călătoare solo, scriitoare și vlogger, în urma unor experiențe pe insula grecească care au făcut-o să jure că nu se va mai întoarce niciodată.

foto mykonos

Experiența oribilă pe care a avut-o o vloggeriță în Mykonos FOTO Arhivă

Una dintre acestea a fost primirea unei facturi de hotelînșelătoare”, în care personalul a presat-o să plătească „taxe” suplimentare pe lângă bacșișurile pe care le lăsase deja.

Christina, care locuiește în Londra, povestește într-un videoclip TikTok, spunând urmăritorilor: „Este o nebunie. Mykonos, nu știu ce naiba se întâmplă cu tine”.

Călătoarea solo descrie cum a primit factura de la hotel în momentul în care se pregătea să plece, care includea costul hotelului, taxe pe deasupra, taxe guvernamentale, prețul pentru mâncarea pe care o comandase la piscină, plus taxe, și un bacșiș pentru asta.

Ea continuă: „Îmi pun jos cardul de credit, dar ei lasă un mic loc și mă așteaptă. Doi oameni stăteau deasupra mea. Zic: „Ce-i asta?” Ei spun: „Oh, pentru a lăsa un bacșiș.

Christina continuă în clip: „Acest serviciu de bacșiș, această cultură devine nebună. I s-a cerut vreodată cuiva să lase un bacșiș pe costul camerei și pe bacșișurile pe care le-ați lăsat deja? Mykonos, ți-ai ieșit din minți”.

Călătoarea pasionată povestește pentru DailyMail că a stat la hotel timp de trei nopți, la un preț al camerei de aproximativ 700 de euro. Deși i-a plăcut foarte mult hotelul, ea spune că a rămas „șocată peste măsură” de solicitarea bacșișului și nu l-a plătit.

Christina spune: „În toți anii mei de călătorie, nu am văzut niciodată așa ceva. De asemenea, cred că dacă aș fi fost grecoaică și nu canadiancă - adesea confundată cu americanca - nu mi s-ar fi cerut”.

Ca fostă chelneriță, Christina a declarat că este „generoasă cu bacșișul, dacă serviciul este bun”, dar că „nu suportă deloc ca o sumă uriașă să fie adăugată la nota de plată, forțându-te să faci un efort jenant pentru a o șterge sau reduce”.

Coșmarul ei din Mykonos nu s-a terminat aici.

Într-un alt videoclip TikTok, Christina avertizează călătorii solo să evite insula grecească din cauza experiențelor negative pe care le-a avut în mai multe baruri.

În videoclip, ea își amintește că a încercat să obțină o băutură la un bar pentru a privi apusul. Ea explică faptul că, fiind în drum spre o întâlnire cu prietenii, dorea doar o băutură. Christina spune că primul bar pe care l-a încercat era „plin cam la o treime”, cu „multe locuri goale”, dar personalul i-a spus că trebuie să comande minimum de 100 de euro.

La un al doilea bar, care era aproape „complet gol”, i s-a spus că are nevoie de o rezervare și a fost întrebată dacă călătorește singură înainte de a fi refuzată.

În înregistrarea video, Christina descrie experiența drept „discriminare” și spune că a putut obține o masă doar la al patrulea local la care a încercat.

Separat, ea spune că insula grecească a fost cea mai proastă experiență a ei ca un călător solo, explicând: „Mykonos, în disperarea sa evidentă de a face un dolar, discriminează, cred eu, împotriva călătorilor solo. Ei nu au fost dispuși să așeze o persoană la o masă pentru doi, chiar dacă locul era gol”.

Videoclipurile Christinei s-au dovedit controversate.

„A stârnit (n.r. - videoclipul) o altă dezbatere în rândul grecilor: cei care și-au apărat insula Mykonos (o minoritate) supraevaluată afirmând că eu și cei ca mine eram problema, nu Mykonos, și acei greci care au declarat cu voce tare: Mykonos nu este Grecia”, a spus femeia.

Christina a dezvăluit pentru DailyMail că un restaurant din Mykonos chiar i-a trimis un mesaj privat pentru a verifica dacă nu a fost localul lor cel care a refuzat-o - nu a fost așa - deoarece a considerat că a fost tratată „îngrozitor”. Christina a trecut acum Mykonos pe lista neagră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Monica Tatoiu, uluită după recalcularea pensiei. Câți bani va primi fosta profesoară de matematică

2 VIDEO SR-72 „Darkstar”, noua „dihanie” scoasă de SUA din „cutia cu maimuțe”

3 Rusia, un butoi cu pulbere. Efectele mai puțin vizibile ale incursiunii ucrainene din regiunea Kursk

4 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

5 Pedepse grele în cazul amantelor lesbiene ucigașe