Exit-poll la închiderea urnelor. Nicușor Dan câștigă 44% din voturile bucureștenilor, Gabriela Firea 25%

Exit-poll la închiderea urnelor. Nicușor Dan câștigă 44% din voturile bucureștenilor, Gabriela Firea 25%

Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei cu 44% din voturi, urmat de Gabriela Firea, cu 25% din opțiunile alegătorilor, Piedone 12% și Sebastian Burduja 10%, potrivit exit-poll-ului la închiderea urnelor, realizat de Avangarde.

Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Capitală FOTO Inquam Photos

Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Capitală FOTO Inquam Photos

În cadrul alegerilor locale pentru consiliul județean, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut cel mai mare număr de voturi, asigurându-și 28% din preferințele alegătorilor. Pe locul al doilea s-a situat Partidul Național Liberal (PNL), cu 13% din voturi. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut 10% și ADU 30% . PUSL și REPER - 7%, SOS 4%.

La Europarlamentare, PSD-PNL a obținut un scor de 53%, urmat de AUR 15%, Alianța Dreapta Unită 11%, SOS 4%, REPER 3% și PUSL 2%., UDMR 5%


Anterior, un sondaj Exit-Poll realizat de Avangarde l-a dat pe Nicușor Dan câștigător cu 45% din voturi exprimate pana la ora 20.30. Gabriela Firea s-a clasat pe locul al doilea, cu 24% din voturi, Cristian Popescu Piedone a obținut 13% din voturi, iar Sebastian Burduja a luat 10% din voturi.

La Consiliul General, potrivit datelor menționate anterior, Alianța Dreapta Unita a obținut 30%, PSD 28% , PNL 12%, AUR 10%, SOS 4%, PUSL 7%, REPER 6%.

La Sectorul 1, candidatul PNL-PSD, si Clotilde Armand având scoruri egale, respectiv câte 41%.

Situația este similară la Sectorul 2, unde Rareș Hopinca (PNL-PSD) si Radu Mihaiu (ADU) au câte 43%.

În cadrul alegerilor locale pentru consiliul județean, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut cel mai mare număr de voturi, asigurându-și 35% din preferințele alegătorilor. Pe locul al doilea s-a situat Partidul Național Liberal (PNL), cu 28% din voturi, urmat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Alianța Dreapta Unită, ambele cu câte 12%.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a reușit să atragă 5% din voturi, în timp ce formațiunile REPER, SOS și Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) au obținut fiecare câte 2%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite