„Există 3 alimente din supermarket de care nu m-aș atinge niciodată”. Avertismentul unui profesionist în domeniul siguranței alimentare

„Există 3 alimente din supermarket de care nu m-aș atinge niciodată”. Avertismentul unui profesionist în domeniul siguranței alimentare

Cumpărarea de fructe și legume tăiate din supermarketuri vă poate expune riscului unei infecții potențial letale, avertizează experți de top în siguranța alimentară.

Fructele pre-tăiate au multiple bacterii FOTO Eat or Toss

Fructele pre-tăiate au multiple bacterii FOTO Eat or Toss

Pachetele de mango, pepene galben și ananas tăiate cubulețe sunt mult mai susceptibile de a fi pline de bacterii dăunătoare precum E.coli decât fructele întregi, potrivit Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din SUA.

Acest lucru este din cauza faptului că pielița protectoare a fost tăiată, expunând pulpa, ce este un focar pentru agenții patogeni din cauza texturii umede și moi. În același timp, profesorul Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, a avertizat cu privire la pericolele germenilor cruzi din plante. La fel ca fructele proaspete pre-tăiate, acești germeni pot adăposti agenți patogeni periculoși precum E. coli, listeria și salmonella.

Prof. Kniel a explicat pentru ziarul britanic Daily Mail că procesul complex de creștere face dificilă „dezinfectarea adecvată pentru a ucide toate salmonela care ar putea fi acolo. Acest lucru se datorează faptului că planta germinează într-un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. În principiu, germenii sunt crescuți în cel mai cald, mai umed și mai umed mediu pe care vi-l puteți imagina și ghiciți ce bacterii îl adoră”.

Dr. Quoc îi sfătuiește, de asemenea, pe cumpărători să se ferească de produsele proaspete pre-tăiate, în special de cele feliate în supermarketuri, cum ar fi pepenele pre-tăiat, din cauza vulnerabilității sale la bacterii.

Reputatul specialist a adăugat că există riscul de toxiinfecție alimentară, cu excepția cazului în care le blanșați sau le „gătiți până eliminați bacteriile”.

Un studiu american a scos la iveală faptul că numărul de microorganisme de pe o sămânță germinată poate ajunge până la 1 miliard în trei zile de la procesul de germinare.

De ce e nociv laptele crud

Salmonella este un grup de bacterii care infectează intestinele animalelor de fermă. Simptomele infecției includ diaree, crampe stomacale și uneori vărsături și febră. Dar dacă vă îmbolnăviți grav, este posibil să aveți nevoie de îngrijiri spitalicești, deoarece deshidratarea cauzată de boală poate pune viața în pericol. E.coli, în schimb, provoacă de obicei febră, stare de rău și diaree. În majoritatea cazurilor, simptomele dispar în mod natural în câteva zile. Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar și consultant industrial din SUA, îi sfătuiește pe cumpărători să ia în considerare modul în care alimentele pe care le aleg le afectează organismul, avertizându-i că trei dintre acestea „nu merită riscurile”.

Primul pe lista sa a fost laptele nepasteurizat, cunoscut și ca lapte crud.

Doctorul Bryan Quoc a declarat pentru Daily Mail: „Există o mulțime de oameni care promovează laptele [crud] ca având toate aceste beneficii pentru sănătate. Dar nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care sunt încă vii în acel lapte, mai ales dacă provine direct de la o instalație de prelucrare”.

Potrivit Dr. Darin Detwiler, expert în siguranța alimentară la Universitatea Northeastern din Boston, consumatorii ar trebui să evite bufetele, stridiile și peștele în ziua de luni, când este mai puțin probabil să fie proaspăt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „E timpul să o rupem cu România. Primul pas: închiderea bazelor americane”

2 „Băieți, vă veți rupe dinții și de data asta!” / Războiul „clonelor” între România TV și Realitatea Plus. Atac violent la adresa Ancăi Alexandrescu

3 Citiți și voi ce se întâmplă în Polonia, ce „probleme” au ei în comparație cu noi...

4 VIDEO A apărut iar ciudata aia...

5 „Ce bărbat normal ar face asta?”