Exerciţii navale comune Rusia-China în Oceanul Pacific

Exerciţii navale comune Rusia-China în Oceanul Pacific

Rusia şi China efectuează manevre navale comune în Oceanul Pacific, care se axează în special pe exerciţii de salvare şi de luptă împotriva loviturilor aeriene, a anunţat vineri Ministerul Apărării rus.

Flota Pacifică a Rusiei FOTO Captură You Tube

Flota Pacifică a Rusiei FOTO Captură You Tube

O înregistrare video publicată de agenţia de ştiri rusă Tass arată nouă nave de mari dimensiuni navigând în formaţie, în timp ce membrii echipajelor se află pe punţi.

"Membrii forţelor navale ale celor două ţări au desfăşurat exerciţii anti-submarine, au respins un atac aerian al unui inamic fictiv, au efectuat exerciţii de salvare pe mare şi au perfecţionat tehnici de decolare şi de aterizare cu elicoptere pe puntea navelor de război", potrivit Ministerului Apărării rus.

"Un detaşament de nave ale marinei ruse şi ale marinei Armatei populare (chineze) de eliberare operează în prezent în apele Mării Chinei de Est", mai informează sursa citată.

Această zonă maritimă este cuprinsă între peninsula coreeană, Japonia, insula Taiwan şi China continentală.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian a declarat luni că cele două ţări au desfăşurat recent exerciţii "în apele din vestul şi nordul Oceanului Pacific".

"Această operaţiune nu vizează nicio terţă parte şi nu are nicio legătură cu situaţia actuală la nivel internaţional şi regional", a subliniat el.

Ministrul chinez al apărării Li Shangfu s-a aflat în Rusia în această săptămână pentru a participa la a 11-a ediţie a Conferinţei de la Moscova privind securitatea internaţională, organizată de Ministerul rus al Apărării.

Rusia şi China desfăşoară de mai mulţi ani numeroase exerciţii militare comune.

În luna iunie, cele două ţări au efectua o misiune de patrulare aeriană comună deasupra mărilor Japoniei şi Chinei de Est, determinând Coreea de Sud să desfăşoare avioane de vânătoare din precauţie.

Moscova şi Beijingul împărtăşesc o voinţă comună de a contracara ceea ce ele numesc hegemonia americană, notează France Presse.

China a chemat la respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, inclusiv Ucraina, dar nu a condamnat niciodată public şi explicit invadarea Ucrainei de către Rusia. Ea intenţionează, în paralel, să joace un rol de mediatoare în conflict.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”