Executarea silită poate fi evitată
Executarea silită poate fi evitată chiar și într-o situație imobiliară
Apar adesea situații neprevăzute când oamenii se găsesc în incapacitate de plată. Problema apare când o datorie mică se transformă într-una mare, care atrage noi costuri greu de achitat. Iar neplata obligațiilor financiare pe termen îndelungat îi forțează pe creditori să înceapă executarea silită.
Trebuie înțeles faptul că orice factură neplătită sau orice rată neplătită îi creează un prejudiciu creditorului. Acesta are la rândul lui angajați, furnizori, pe care este obligat să îi plătească. Și, în ultimă instanță, va încerca recuperarea sumelor neplătite prin executarea silită, mai ales într-o situație imobiliară, când persoana cu datorii a luat un credit pentru a-și cumpăra o locuință.
Uneori creditorii aleg să externalizeze recuperarea datoriei către companii specializate în acest domeniu. Alți creditori preferă să înceapă direct procesul de executare silită. Dacă procesul este de lungă durată sau nu au succes, externalizează recuperarea debitului restant. În fond, aceștia au avut niște costuri care trebuie acoperite cumva. O astfel de firmă, care recuperează datorii și este specializată în managementul creanțelor, este KRUK România.
Executarea silită poate fi evitată
În momentul în care ajung cliențiKRUK, oamenii cu datorii trebuie să știe că debitul lor restant a fost cesionat sau mandatat către această datorie. Așadar, dacă clientul KRUK nu a mai putut plăti datoria la creditorul inițial (bancă, furnizor de servicii, etc.), acesta trebuie să facă o alegere: plătește datoria la KRUK sau ignoră obligația de plată. Refuzând plata pentru produsele sau serviciile de care a beneficiat deja, executarea silită poate fi evitată mai greu.
Executarea silită implică niște costuri
Într-o situație imobiliară, când încearcă să se acopere prejudiciul creat prin executarea imobilului, persoana cu datorii poate spune: „Ce-o să facă? O să-mi ia casa?” De fapt, executarea silită implică niște costuri adiționale pierderii imobilului: onorariul executorului judecătoresc, onorariul avocatului, taxa de timbru, etc. Toate aceste costuri sunt recuperate la final de la persoana executată silit.
Oamenii cu dosare la KRUK pot opri executarea silită
Oamenii cu dosare la KRUK trebuie să știe că pot oricând să oprească executarea silită, chiar dacă procedura a început deja. Aceștia trebuie să contacteze firma KRUK sau executorul judecătoresc și să transmită că vor să semneze un angajament de plată. Prin acest act, clienții KRUK stabilesc valoarea ratei lunare și își iau angajamentul că vor plăti constant, conform graficului de plăți, până la stingerea datoriei.
Clienții KRUK care nu se află în executare silită și au semnat un angajament de plată, pot participa la concursul „1 plată, 1 șansă”. Pentru a intra în concurs, aceștia trebuie să plătească online cel puțin o dată rata sau datoria. Concursul se încheie pe 16 noiembrie. În fiecare lună se extrag noi câștigători, iar în luna iulie premiile constau în 3 vouchere de cumpărături. Fiecare voucher este în valoare de 500 lei. Frumusețea concursului este că fiecare plată online reprezintă o nouă șansă de câștig. Așadar, cu cât clienții KRUK efectuează mai multe plăți online, cu atât au mai multe șanse de câștig. Își plătesc datoriile și pot câștiga, în plus, premii care constau în vouchere de cumpărături sau chiar ștergerea integrală a datoriei. Detaliile se regăsesc pe www.e-kruk.ro.