EXCLUSIV Tudose este pe AGENDA lui Carabulea! La ultima declarație, Tudose a fost denunțat că a primit 300.000 de euro! Amănunte INCENDIARE!(SURSE)

EXCLUSIV Tudose este pe AGENDA lui Carabulea! La ultima declarație, Tudose a fost denunțat că a primit 300.000 de euro! Amănunte INCENDIARE!(SURSE)

Surse bine informate spun că Mihai Tudose a fost denunțat la DNA de Ilie Carabulea. Pentru suma de 300.000 de euro! Mai mult, numele lui Tudose apare pe agenda cu sume date de Carabulea la diverși.

Iată cum sună info pe care l-am primit:

„A fost membru al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, comisie care a votat (printre care si el) si modificat nivelul de vechime necesar pentru a deveni membru neexecutiv la ASF (acum 3 ani) pentru a-l putea ajuta pe Marian Mirzac (arestat in dosarul Carpatica-Carabulea) sa devina membru in conducerea ASF (lucru care s-a si realizat). De mentionat este ca Marian Mirzac a fost director general la Carpatica Asig. Carabulea l-a sustinut pe Mirzac in conducerea ASF si este de notorietate prietenia dintre Tudose si Carabulea. Mirzac nu indeplinea conditiile de vechime la ASF astfel ca l-a contactat pe Tudose iar acesta a demarat modificarea legislativa pentru modificarea conditiilor de vechime contra unor sume si favoruri. Exista documente (dar mai tarziu).
Carabulea, Mirzac si altii au fost arestati pentru aceasta situatie, Tudose a scapat si nu a mai rasuflat nimic.
Si mai sunt multe de spus, exista si dovezi (apare inclusiv in agenda lui Carabulea). De mentionat este si faptul ca la ultima declaratie, Carabulea l-a denuntat pe Tudose pentru spagile primite (300.000 euro) pentru sustinerea de la ASF. Sustinere pe care a si primit-o.”

Procurorii cer pedepse maxime pentru Ilie Carabulea, Dan Radu Rușanu și Marian Mîrzac în dosarul despre care se vorbește în „info” de mai sus

Procurorul de ședință al DNA a cerut la ultimul termen în apel în dosarul ASF-Carpatica, pedepse maxime pentru omul de afaceri Ilie Carabulea, fostul șef al ASF Dan Radu Rușanu și fostul membru în conducerea instituției Marian Mîrzac, precum și condamnarea la pedepse cu executare a tuturor celorlalți inculpați, chiar și a celor care pe fond au fost condamnați cu suspendare sau achitați.

În ultimul cuvânt, omul de afaceri Ilie Carabulea, care a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 6 luni de închisoare, a declarat că a fost supus unui linșaj mediatic.

Dan Radu Rușanu, achitat pe fond

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat în martie anul trecut de Curtea de Apel București la șase ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea unor fapte de corupție în dosarul ASF – Carpatica. În același dosar, judecătorii au dispus achitarea fostului președinte al ASF Dan Radu Rușanu. De asemenea, au fost achitați Corneliu Moldoveanu, fost vicepreședinte al ASF, și avocatul Dan Odobescu.

Alte condamnări: Marian Mîrzac (fost membru neexecutiv al conducerii ASF) — patru ani și șase luni închisoare cu executare, Radu Mustățea (membru în CA al SC Carpatica Asig) — trei ani și șase luni închisoare cu executare, Elena Rusu (membru în conducerea Carpatica Asig) — doi ani cu suspendare, Ina Crudu (director general la Carpatica Asig) — doi ani cu suspendare, Laura Chițoiu (soția fostului ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu) — un an închisoare cu suspendare, Ioan Opriș (expert tehnic auto) — două luni cu suspendare, Ioan Dacian Vinereanu — doi ani cu suspendare, Georgel Călin (fost secretar general ASF) — un an cu suspendare, transmite Agerpres.

În plus, SC Carpatiga Asig trebuie să plătească o amendă penală de 600.000 de lei pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită în formă continuată, această societate fiind obligată să publice hotărârea de condamnare în presa scrisă sau audiovizuală, pe parcursul a 10 apariții. Decizia a fost atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acuzațiile procurorilor anticorupție

Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu, Laura Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director al Direcției Avizări ASF și omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimiși în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârșirea unor fapte de corupție. Dan Radu Rușanu a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, influențarea declarațiilor, favorizarea făptuitorului, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, Laura Chițoiu — constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu contra intereselor publice, iar firma de asigurări — cumpărare de influență și dare de mită.

Printre cei trimiși în judecată s-au mai aflat Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF; Radu Mustățea, membru în CA al SC Carpatica Asig și președinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România; Ina Crudu, director general la Carpatica Asig; Corneliu Moldoveanu, fost vicepreședinte ASF, și Dan Odobescu, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului București și proprietar al unei societăți de asigurări. De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a Elenei Rusu, membru în conducerea Carpatica Asig; Ioan Opriș, expert tehnic auto; Ioan Dacian Vinereanu, persoană din anturajul lui Mustățea Radu; Georgel Călin, la data faptelor secretar general ASF.

Carpatica, protejată la vârful ASF

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de polițe de asigurări, în ponderea cărora cel mai mare procent îl aveau asigurările tip RCA, avea o situație financiară precară și necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro. Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea, împreună cu Mustățea și Mîrzac, au constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care deține indirect și controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susținut și cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Marian Mîrzac pentru a fi ales în conducerea ASF. Astfel, în schimbul oferirii unui autoturism Audi A8 la un preț subevaluat și altor foloase necuvenite, Marian Mîrzac a influențat funcționari cu funcții de conducere ori de execuție în ASF, pentru a asigura protecție societății de asigurări Carpatica Asig, arătau procurorii.

De asemenea, în iunie 2013, Marian Mîrzac a intervenit pe lângă Laura Chițoiu, pentru ca aceasta să promoveze, cu celeritate și cu nerespectarea condițiilor legale, autorizarea ocupării, de către Ina Crudu, a funcției de director general al Carpatica Asig.

Procurorii mai susțineau că, în perioada 11-17 decembrie 2013, Dan Radu Rușanu a exercitat presiuni, în calitate de președinte al ASF, asupra mai multor societăți de asigurări, urmărind și reușind impunerea lui Radu Mustățea, membru al CA Carpatica Asig, la conducerea BAAR, asociație care administrează fondul la care contribuie toate societățile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii și mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde.


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...