Excepționalul interviu al lui Toni Kroos...

Excepționalul interviu al lui Toni Kroos...

  • Toni Kroos s-a retras din fotbal odată cu eliminarea Germaniei de la EURO. Fostul mijlocaș a participat la un dialog în cadrul podcast-ului „Lanz & Precht”, unde a atins mai multe subiecte sociale și politice.

Declarațiile ex-fotbalistului au devenit virale, fiind chiar interpretate eronat din cauza traducerilor din germană.

Pe rețelele de socializare, Kroos a fost condamnat pentru viziunile sale considerate anti-imigrație, însă nuanța discursului său a fost diferită de cea care a circulat în mediul online.

„Germania e suprapopulată”

„Cum să o spun fără să fiu pus la colț? Germania nu mai e țara care era acum 10 ani. Există un sentiment de nesiguranță în Germania care e la un nivel mult mai scăzut în Spania. Țara e suprapopulată.

Eu susțin imigrația o mie la sută, dar cei care se ocupă de destinele Germaniei au subestimat influxul de oameni, care ulterior a devenit de necontrolat.

84,7 milioane
e populația Germaniei. 18% sunt imigranți

Sunt câteva mere stricate printre imigranți, la fel cum există și printre cetățenii germani. Dacă nu îi poți deosebi și nu poți face diferența, va fi greu. Atitudinea germanilor va deveni din ce în ce mai divizată. În Germania lipsesc unele lucruri pentru a avea o atitudine fundamental pozitivă față de viață.

Este clar că Germania are nevoie de mulți dintre oamenii care au imigrat. Cu toate acestea, societatea nu a fost pregătită și nu este tolerantă”, a spus Kroos.

Și în sport observ multe lucruri care ar putea fi altfel. Faptul că uneori golurile nu mai sunt luate în calcul la copii și juniori, se joacă fără a se ține scorul, înseamnă că fotbalul merge într-o direcție complet greșită. Vreau ca copiii mei să încerce să fie cei mai buni în ceea ce facToni Kroos

Toni Kroos despre banii din Arabia

Kroos spune că vrea să rămână să locuiască în Spania, alături de familia sa, unde a deschis și o școală de fotbal: „În Germania mi-ar fi teamă s-o las pe fiica mea să iasă după ora 11, într-un oraș mare. În Spania e altceva”.

De șase ori câștigător al Ligii Campionilor, neamțul a atins și subiectul retragerii din fotbal:

„Întotdeauna îmi este greu, ca fotbalist, să mă plâng că nu am suficient timp. Un muncitor normal iese din casă mult mai devreme dimineața și vine acasă mult mai târziu seara. Dar m-a deranjat de mulți ani faptul că petreceam un timp limitat cu cei trei copii ai mei”.

Kroos a fost întrebat și de aversiunea sa față de fotbalul saudit și de sumele de bani care se dau pe salarii acolo:

„Am câștigat suficient la Real Madrid și Bayern ca să nu fie nevoie să merg să joc în Arabia. Dacă nu mă descurc cu acești bani, atunci probabil că nu mă pot descurca nici cu ceea ce aș lua de acolo”.

Unul dintre moderatorii emisiunii a insistat: „Ai avea ocazia să câștigi probabil de două ori mai mult într-un an în Arabia Saudită decât ai făcut-o în toată cariera…”. La care Kroos i-a răspuns sec: „Îmi asum, este în regulă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii