Europarlamentarul Cristian Bușoi: Agenția Europeană pentru Medicamente a început o procedură accelerată, „revizuirea continuă”, a Remdesivir

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Agenția Europeană pentru Medicamente a început o procedură accelerată, „revizuirea continuă”, a Remdesivir

Agenția Europeană pentru Medicamente a început o procedură accelerată, “revizuirea continuă”, a Remdesivir, anunță, vineri, europarlamentarul PNL și președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi.

 Remdesivir, un medicament care se crede a fi unul dintre cele mai bune medicamente pentru tratarea coronavirusului.

“Revizuirea continuă” este unul dintre instrumentele de reglementare care permite Agenției evaluarea rapidă a unui medicament promițător în timpul urgențelor de sănătate publică, cum ar fi actuala pandemie COVID-19, explică eurodeputatul român.

 „În procesul de evaluare a Remdesivir, Agenția va evalua toate datele privind acest medicament, inclusiv probe dintr-un studiu recent publicat în China pentru a evalua, cât mai curând posibil, beneficiile medicamentului, dar și riscurile care pot interveni la administrarea acestuia”, transmite Bușoi pe Facebook.

În calitate de responsabil al Comisiei pentru Sănătate, ENVI, și Parlamentului European de relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Cristian Bușoi menționează că este în permanent contact cu conducerea Agenției și aa insistat pentru accelerarea tuturor procedurilor pentru a răspunde rapid provocărilor crizei coronavirus.

Deși Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv în România

Potrivit europarlamentarului român, deși Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv în România, pentru pacienți prin studii clinice și așa-numitele programe de „ utilizare compasivă ”, prin care bolnavii pot avea acces la medicamente neautorizate în situații de urgență.

Tot el spune că în Statele Unite, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvern au arătat că pacienții cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit tratament placebo.

„Aceste date au fost apreciate de medicul Anthony Fauci, expertul de vârf al SUA în bolile infecțioase, ca fiind “foarte semnificative”.

Dacă procedurile de la nivelul UE se vor desfășura în mod accelerat, așa cum a anunțat deja Agenția Europeană pentru Medicamente, pacienții europeni vor putea beneficia de acest tratament la timp”, conchide Cristian Bușoi.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”