Europarlamentarul Cristian Bușoi: Agenția Europeană pentru Medicamente a început o procedură accelerată, „revizuirea continuă”, a Remdesivir

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Agenția Europeană pentru Medicamente a început o procedură accelerată, „revizuirea continuă”, a Remdesivir

Agenția Europeană pentru Medicamente a început o procedură accelerată, “revizuirea continuă”, a Remdesivir, anunță, vineri, europarlamentarul PNL și președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi.

 Remdesivir, un medicament care se crede a fi unul dintre cele mai bune medicamente pentru tratarea coronavirusului.

“Revizuirea continuă” este unul dintre instrumentele de reglementare care permite Agenției evaluarea rapidă a unui medicament promițător în timpul urgențelor de sănătate publică, cum ar fi actuala pandemie COVID-19, explică eurodeputatul român.

 „În procesul de evaluare a Remdesivir, Agenția va evalua toate datele privind acest medicament, inclusiv probe dintr-un studiu recent publicat în China pentru a evalua, cât mai curând posibil, beneficiile medicamentului, dar și riscurile care pot interveni la administrarea acestuia”, transmite Bușoi pe Facebook.

În calitate de responsabil al Comisiei pentru Sănătate, ENVI, și Parlamentului European de relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Cristian Bușoi menționează că este în permanent contact cu conducerea Agenției și aa insistat pentru accelerarea tuturor procedurilor pentru a răspunde rapid provocărilor crizei coronavirus.

Deși Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv în România

Potrivit europarlamentarului român, deși Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv în România, pentru pacienți prin studii clinice și așa-numitele programe de „ utilizare compasivă ”, prin care bolnavii pot avea acces la medicamente neautorizate în situații de urgență.

Tot el spune că în Statele Unite, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvern au arătat că pacienții cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit tratament placebo.

„Aceste date au fost apreciate de medicul Anthony Fauci, expertul de vârf al SUA în bolile infecțioase, ca fiind “foarte semnificative”.

Dacă procedurile de la nivelul UE se vor desfășura în mod accelerat, așa cum a anunțat deja Agenția Europeană pentru Medicamente, pacienții europeni vor putea beneficia de acest tratament la timp”, conchide Cristian Bușoi.


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...