Eurodeputați au început să cânte în cor imnul anti-fascist „Bella ciao!” după discursul lui Viktor Orban

Eurodeputați au început să cânte în cor imnul anti-fascist „Bella ciao!” după discursul lui Viktor Orban

Eurodeputații au început să cânte în cor imnul anti-fascist „O bella ciao, o bella ciao!” la finalul cuvântării de la Parlamentul European (PE) a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban.

Mai mulți eurodeputați cântat „Bella ciao, bella ciao!” în plenul PE/FOTO: Captură video

Mai mulți eurodeputați cântat „Bella ciao, bella ciao!” în plenul PE/FOTO: Captură video

Viktor Orban a prezentat în plen prioritățile președenției semestriale a Consiliului UE a Ungariei, punând accent pe problema imigrației și strategia UE privind războiul din Ucraina.

La finalul discursului, mai mulți deputați au început să cânte imnul anti-fascist „Bella ciao!”, în timp ce președinta PE, Roberta Metsola, încerca să-i oprească.

„Nu este nici Eurovision şi nici Casa de Papel”, le-a transmis Metsola eurodeputaților. De asemenea, le-a cerut celor care intonau imnul să acorde respect instituției în care se află.

Imediat după Orban a urmat să țină un discurs președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a criticat decizia Ungariei de a sprijini înarmarea Ucrainei în războiul cu Rusia, scrie Times of Malta.

„Există o singură cale de a obține o pace justă pentru Ucraina și pentru Europa, trebuie să continuăm să sprijinim rezistența ucraineană cu sprijin politic, financiar și militar”, a mai declarat von der Leyen.

Guvernul ungar se află în conflict cu Uniunea Europeană (UE), în urma mai multor decizii neconforme cu organizația. Una din ele o reprezintă așa-numita „misiune de pace” a premierului naționalist, prin vizite la Kiev, Moscova și Beijing, ceea ce a stârnit reacții din partea Uniunii.

Situații de genul care au avut loc în plenul PE s-au intensificat în contextul apropierii lui Orban de Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 Așa o fi?

5 Fosta judecătoare de la CCR Simona-Maya Teodoroiu a murit la doar 55 de ani