EURO 2024: Olanda și Franța au terminat la egalitate (0-0)

EURO 2024: Olanda și Franța au terminat la egalitate (0-0)

Selecționatele Olandei și Franței au terminat vineri seară, 21 iunie, la egalitate, 0-0. Meciul din Grupa D a Compionatului European de fotbal- EURO 2024 a fost disputat pe Leipzig Stadium.

Minge fotbal

Prima partidă fără gol marcat de la EURO 2024. Foto: Getty Images (Arhivă)

Aceasta a fost prima partidă fără gol marcat de la EURO 2024, cu toate că ambele selecționate au avut ocazii de a înscrie, conform Agerpres.

Olanda a ratat șansa de a înscrie în primul minut, întrucât atacul lui Frimpong a fost respins în corner de Maigan. Franța a reacționat instantaneu și Griezmann (4) a şutat de pe partea stângă, însă Verbruggen a respins.

„Les Bleus'' au avut o ocazie de gol în minutul 14, când Rabiot a intrat în careu după călcâiul lui Thuram şi, în locul unui şut, i-a pasat lui Griezmann, care a luftat de la 6 metri. La scurt timp (14), Griezmann a şutat pe lângă poartă de la 11 metri, la acţiunea lui Kante.

De asemenea, selecţionata „ Oranje” a creat pericol prin Gakpo (16), al cărui şut de la 20 de metri a fost deturnat în corner de Maignan.

Thuram (28) a dejucat pasul la ofsaid al apărării lui Koeman, dar a şutat din unghi peste vinclu.

Prima repriză s-a terminat cu o nouă ratare a vicecampioanei mondiale, mingea trimisă cu capul de Griezmann de la 11 metri fiind reţinută de Verbruggen (43).

În primul sfert de oră de la reluare, niciuna dintre formaţii nu a reuşit să ajungă periculos la poartă.

Francezii au fost, totuşi, mai insistenţi, iar Thuram (60) a avut prima ocazie, însă a şutat de la 18 metri pe lângă ţintă. Tchouameni (63) a trimis cu capul peste poartă. O nouă şansă mare de gol pentru echipa lui Deschamps a fost ratată de Griezmann (65), care a trimis destul de slab spre poartă de la 7 metri, iar Verbruggen a reuşit să devieze în corner. La acţiunea legată a francezilor au mai contribuit Thuram, Dembele şi Kante.

Dembele (68) a fost imprecis cu un şut din marginea careului.

Formațiile nu au reuşit să mai creeze ocazii de a înscrie

Olanda, la una dintre puţinele sale acţiuni ofensive mai consistente, a reuşit să trimită mingea în poartă, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid (69): mai întâi Depay a fost angajat în careu şi a şutat din întoarcere, dar Maignan a respins, mingea a ajuns la Xavi Simons, care a marcat de la 14 metri, însă Dumfries se afla, în ofsaid, pe traiectoria mingii.

Până la final niciuna dintre formaţii nu a reuşit să mai creeze ocazii clare de a înscrie, francezii acuzând lipsa vedetei Mbappe, care a rămas pe banca de rezerve după fractura nazală suferită în primul meci de la EURO.

Aceasta este doar a treia din ultimele 30 de partide ale Franţei la EURO în care nu s-a marcat.

Sunt 50 de meciuri de la precedentul 0-0 de la EURO, în 2021, între Anglia şi Scoţia.

De remarcat că Franţa şi Olanda s-au aflat în aceeaşi grupă preliminară, ''Les Bleus'' câştigând cu 4-0 acasă şi 2-1 în deplasare.

Ambele echipe au câştigat primele partide din grupă, Franţa cu Austria (1-0), iar Olanda în faţa Poloniei (2-1), astfel că, deşi sunt practic calificate în optimi, îşi vor afla poziţia din grupă după ultimele partide, din 25 iunie, Olanda - Austria (Berlin, 19:00) şi Franţa - Polonia (Dortmund, 19:00). În celălalt meci de vineri, Austria a trecut de Polonia cu 3-1.

Olanda - Franţa 0-0

Leipzig Stadium

EURO 2024 - Grupa D

Au evoluat echipele:

Olanda: 1. Bart Verbruggen - 22. Denzel Dumfries, 6. Stefan de Vrij, 4. Virgil van Dijk (căpitan), 5. Nathan Ake - 24. Jerdy Schouten (16. Joey Veerman, 73), 7. Xavi Simons (8. Georginio Wijnaldum, 73), 14. Tijani Reijnders - 12. Jeremie Frimpong (2. Lusharel Geertruida, 73), 10. Memphis Depay (9. Wout Weghorst, 79), 11. Cody Gakpo. Selecţioner: Ronald Koeman.

Rezerve neutilizate: 13. Justin Bijlow, 23. Mark Flekken - 3. Matthijs de Ligt, 15. Micky van de Ven, 17. Daley Blind, 20. Ian Maatsen, 21. Joshua Zirkzee, 26. Ryan Gravenberch, 18. Donyell Malen, 25. Steven Bergwijn.

Franţa: 16. Mike Maignan - 5. Jules Kounde, 4. Dayot Upamecano, 17. William Saliba, 22. Theo Hernandez - 8. Aurelien Tchouameni, 13. Ngolo Kante, 14. Adrien Rabiot - 11. Ousmane Dembele (20. Kingsley Coman, 75), 15. Marcus Thuram (9. Olivier Giroud, 75), 7. Antoine Griezmann (căpitan). Selecţioner: Didier Deschamps.

Rezerve neutilizate: 1. Brice Samba, 23. Alphonse Areola - 2. Benjamin Pavard, 3. Ferland Mendy, 21. Jonathan Clauss, 24. Ibrahima Konate, 6. Eduardo Camavinga, 18. Warren Zaire-Emery, 19. Youssouf Fofana, 10. Kylian Mbappe, 12. Randal Kolo Muani, 25. Bradley Barcola.

Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenţi: Gary Beswick, Adam Nunn (toţi din Anglia); al patrulea oficial: Glenn Nyberg (Suedia)

Arbitru video: Stuart Attwell (Anglia); arbitru asistent video: Fedayi San (Elveţia), Marco Fritz (Germania)

Cartonaşe galbene: Schouten (31).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii