Euro 2024: imagini greu de privit publicate de ucraineni, înainte de meciul cu România VIDEO

Euro 2024: imagini greu de privit publicate de ucraineni, înainte de meciul cu România VIDEO

13 jucători din naţionala Ucrainei au prezentat un videoclip, înaintea debutului lor la Euro 2024, împotriva României, în care au arată imagini cu distrugerile din timpul războiului în oraşele lor natale, la 27 de luni de la intrarea armatei Rusiei în țara vecină.

"Oraşelor noastre natale le-ar plăcea să găzduiască Euro. În acest moment, ei luptă nu pentru un turneu, ci pentru libertatea lor", este mesajul difuzat în videoclipul de 90 de secunde, lansat în aplicaţia de mesagerie Telegram înainte de meciul cu România. Filmul arată case reduse la dărâmături, clădiri distruse şi echipaje de urgenţă care îşi croiesc cu grijă drum printre grămezi de moloz, scrie DigiSport.

"Numele meu este Mykola Shaparenko şi sunt din Velika Novosilka, localitate care a fost complet distrusă de ruşi", a spus jucătorul de la Dinamo Kiev, referindu-se la oraşul său natal, situat pe frontul din Ucraina.

Zinchenko, vedeta naționalei Ucrainei. Foto Facebook

Zinchenko, vedeta naționalei Ucrainei. Foto Facebook

Maksym Talovierov și Anatoliy Trubin se prezintă ca fiind originari din Doneţk, un oraş din estul Ucrainei deţinut de forţele ruse sau de împuterniciţii lor locali din 2014, când separatiştii au ocupat marţi părţi din estul Ucrainei.

"În acest moment, Makiivka, Saki şi Doneţk sunt ocupate temporar", spune Trubin, referindu-se la oraşele natale a patru jucători. Oleksander Zinchenko se prezintă ca jucător al lui Arsenal şi îşi identifică oraşul natal drept Radomyshl, la vest de capitala Kiev, pe un fundal de explozii şi clădiri incendiate.

Mai multe oraşe ucrainene, inclusiv Doneţk, au găzduit Euro 2012, alături de Polonia. Naționala țării vecine debuteează la turneul final împotriva României, luni, la Munchen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii