Este variola maimuței noul COVID care amenință lumea? Ce spune un oficial al OMS

Este variola maimuței noul COVID care amenință lumea? Ce spune un oficial al OMS

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a transmis în cursul zilei de marți că variola maimuței, fie că este vorba de noua sau vechea tulpină, nu este noul COVID, având în vedere faptul că autoritățile știu cum să țină sub control răspândirea acestei boli, conform Reuters .

Mpox sau variola maimuței este o boală virală. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Mpox sau variola maimuței este o boală virală. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Putem și trebuie să combatem mpox împreună”, a spus Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, în cadrul unei conferințe de presă a ONU.

Așadar, vom alege să punem în aplicare procedurile necesare pentru a controla și elimina variola la nivel mondial? Sau vom intra într-un alt ciclu de panică și neglijență? Modul în care vom răspunde acum și în anii următori se va dovedi un test crucial pentru Europa și pentru întreaga lume”, a completat el.

Variola maimuței, o infecție virală care cauzează leziuni cu puroi și simptome similare gripei , are de obicei o formă ușoară, dar poate fi mortală.

În Europa, Suedia a înregistrat un caz de infectare cu subtipul cladei 1b în urmă cu o săptămână. Cazul cu pricina a fost asociat cu un focar în creștere în Africa, acesta fiind primul semn al răspândirii sale în afara continentului.

OMS a calificat recentul focar de boală drept o urgență de sănătate publică de interes internațional după ce a fost depistată noua variantă.

Directorul regional al OMS pentru Europa a susținut că atenția acordată noii tulpini a cladei 1 va ajuta în lupta împotriva cladei 2, care se răspândește la nivel mondial începând din anul 2022 și care este mai puțin severă.

În jur de 100 de cazuri noi de variola maimuței - clada 2- sunt înregistrate în prezent în regiunea europeană lunar, a precizat Kluge.

Mpox sau variola maimuței este o boală virală care se transmite prin contact fizic direct și indirect, inclusiv prin contact sexual. Poate cauza febră, dureri musculare și leziuni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina” / Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost …

4 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă

5 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor