„Este deranjant să ajungi într-un loc frumos și să te trezești arestat” / Prințul lu' pește prăjit, interviu în Malta

„Este deranjant să ajungi într-un loc frumos și să te trezești arestat” / Prințul lu' pește prăjit, interviu în Malta

Paul de România, „Prințul Paul” așa cum este cunoscut în mediul public, a vorbit despre condițiile de închisoare din Malta, țară care a refuzat să-l extrădeze, după cum a relatat Ziare.com. Obișnuit cu opulența, Paul de România le-a spus jurnaliștilor străini „că nu este obișnuit să fie arestat, însă, în închisoarea din Malta nu a fost așa rău, referindu-se la condițiile de cazare”.

„Nu a fost prea rău. Oamenii au fost cumsecade, destul de corecți cu mine… dar este deranjant să ajungi într-un loc frumos precum Malta și să te trezești într-o închisoare”, a spus el. Detaliile despre cazul lui „apăruseră la televizor, așa că toată lumea părea să știe cine sunt… (…) acesta a fost norocul. Nu sunt obișnuit să fiu arestat. Când vii în Malta pentru un eveniment important în care devii mare maestru și invitatul de onoare și ești abordat de patru persoane care spun că ești arestat nu prea e plăcut”, a spus Paul de România, pentru Times of Malta. , citată de Hotnews.

Ce se întâmplă cu Paul al României din punct de vedere juridic. Solicitările ministrei Justiției

Paul-Philippe al României este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Capitalei cărora le-a pretins în mod fals proprietatea. În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale. Prinţul Paul locuieşte acum în Italia, de unde speră să nu fie extrădat. El a fost reținut în urmă cu o lună, în Malta, în timp ce participa la o conferință.

După solicitările României de a executa pedeapsa în țară, instanța malteză a considerat că „prințului Paul” i s-ar încălca drepturile fundamentale în penitenciarele din România. Nemulțumită de această decizie, Alina Gorghiu, ministra Justiției, a cerut premierului Ciolacu „să reacționeze diplomatic”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Operațiunea secretă care va schimba lumea

3 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”

4 Misterioasa sinucidere a secretarei-șefe de la UMF București

5 Șoșoacă și-a abandonat partidul? / ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri