Escrocherii pe internet. Atenție la campanii false ale unor bănci comerciale pe rețele sociale!

Escrocherii pe internet. Atenție la campanii false ale unor bănci comerciale pe rețele sociale!

Postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să ofere datele personale. Victimele care cad în plasă ajung să piardă sume de bani din conturi.

Hackerii caută tot timpul metode pentru a obține bani FOTO Adevărul

Hackerii caută tot timpul metode pentru a obține bani FOTO Adevărul

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că a identificat astfel de situații pe rețele de socializare cu brandurile BCR și Banca Transilvania. Infractorii cibernetici lansează o ofertă de nerefuzat din partea băncii: investește 950 de lei într-o acțiune BCR Invest și obține un venit pasiv lunar de 9000 de lei.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini false ale băncilor repective.

Aici, victimele sunt convinse să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Metoda de phishing cu imaginea unei bănci comerciale FOTO DNSC

Metoda de phishing cu imaginea unei bănci comerciale FOTO DNSC

DNSC recomandă raportarea astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde au loc.

Mesajul DNSC: Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

„Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire. Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană.

Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.

În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online. Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911)”, se precizează în mesajul transmis de către DNSC.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!