„Eram conștienți că îi plac fetele tinere și blonde”. Fotbalistele de la Fulham au fost ”protejate” de Al Fayed, susține un fost antrenor

„Eram conștienți că îi plac fetele tinere și blonde”. Fotbalistele de la Fulham au fost ”protejate” de Al Fayed, susține un fost antrenor

Mohamed Al Fayed, fost proprietar al echipei de fotbal Fulham și al lanțului de magazine Harrods, este acuzat de abuzuri sexuale. Fostul antrenor al echipei, Gaute Haugenes, a dezvăluit că au fost luate măsuri pentru a proteja jucătoarele de miliardar, conform Metro.

Mohamed Al Fayed

Mohamed Al Fayed a murit la vârsta de 94 de ani. FOTO: gettyimages (Arhivă)

Cinci femei au spus că au fost violate de Al Fayed, care a murit la 30 august 2023, iar alte câteva au mărturisit că bărbatul a avut un comportament sexual nepotrivit.

Haugenes, care a antrenat echipa din 2001 până în 2003, a spus pentru BBC că membrii personalului știau că miliardarului „îi plăceau fetele tinere și blonde” și că au fost luate măsuri pentru a proteja sportivele de omul de afaceri.

Am citit toate ziarele ieri, desigur, și să fiu sincer nu este cea mai mare surpriză. Eram conștienți că îi plac fetele tinere și blonde. Așa că ne-am asigurat că astfel de situații nu pot apărea. Am protejat jucătorii”, a spus Gaute Haugenes.

Suntem profund tulburați și îngrijorați să aflăm de rapoartele îngrijorătoare în urma documentarului de ieri. Avem o empatie sinceră pentru femeile care și-au împărtășit experiențele.

Suntem în proces de a stabili dacă cineva de la club este sau a fost afectat. În cazul în care orice persoană dorește să împărtășească informații sau experiențe legate de aceste acuzații, o încurajăm să contacteze clubul la safeguarding@fulhamfc.com sau poliția”, a spus un purtător de cuvânt al Fulham.

În timpul unei conferințe de presă care a avut loc în cursul zilei de vineri s-a spus că a existat un „eșec sistematic al responsabilității corporative”.

Avocatul Dean Armstrong KC a spus în fața reporterilor: „Iar acest eșec sistematic se află pe umerii Harrods”.

Peste 20 de foste angajate au spus în cadrul unui documentar BBC, intitulat „Al Fayed: Predator At Harrods”, că au fost agresate și că miliardarul a recurs inclusiv la violență fizică.

Surse din cadrul Harrods au declarat că firma a acceptat răspunderea indirectă pentru comportamentul lui Al Fayed în vederea soluționării plângerilor presupuselor victime care i-au fost aduse la cunoștință începând din 2023, ajungând la înțelegeri cu marea majoritate.

Al Fayed a cumpărat Fulham în 1997 și, sub conducerea sa, echipa a ajuns în prima jumătate a Premier League la începutul anilor 2000, atingând apogeul prin calificarea în Europa League. El a vândut echipa în 2013.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit