Era de așteptat. Atacul la Justiție, din prima zi. Ce anunță CĂLĂUL pus de Dragnea șef peste senatorii PSD
Au început din prima zi a anului. Ca să nu existe dubii despre ce se va întâmpla în Parlamentul PSD/ALDE cu Justiția! Liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, fost consilier al lui Ion Iliescu la Cotroceni și apărător al lui Cătălin Voicu, a anunțat, duminică, la Antena 3, că PSD lucrează deja la legea răspunderii magistraților. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a calificat o astfel de lege ca „un atac direct si absolut nenuantat la independenta justitiei din Romania”.
Nicolae a mentionat ca proiectul unei astfel de legi este aproape gata. „Nimeni nu are pretentia ca proiectul va fi perfect din start, dar va fi pus in dezbatere publica, vor fi implicati cei din CSM”, a declarat denatorul PSD.
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, la sfarsitul lunii noiembrie, ca discutiile din spatiul public cu privire la iminenta unei legi a raspunderii magistratului reprezinta un atac direct si nenuantat la independenta justitiei.
„Eu iau toate aceste discutii cu privire la iminenta unei legi a raspunderii magistratului ca pe un atac direct si absolut nenuantat la independenta justitiei din Romania. De ce spun asta? La momentul la care noi vorbim si la care nu avem o lege speciala a raspunderii magistratului, nu inseamna ca nu avem dispozitii in lege cu privire la raspunderea magistratului”, a declarat Raluca Pruna miercuri, la Adevarul live.
Ministrul a apreciat ca exista si in prezent suficiente parghii prin care un magistrat care greseste poate fi sanctionat.
„Exista dispozitii foarte clare cu privire la abateri disciplinare, cercetari disciplinare ale magistratului prin Inspectia Judiciara, care functioneaza ca o structura independenta in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Avem cazuri in care magistrati au fost cercetati, sanctionati si nu in cele din urma, daca magistratul, cu rea credinta actioneaza, poate fi trimis in instanta. Deci avem toate garantiile incat sa nu fim ingrijorati ca nu exista posibilitatea de a sanctiona un magistrat care cu rea credinta isi exercita profesia”, a explicat Raluca Pruna.
In opinia sa, discutiile cu privire la o lege a raspunderii magistratilor reprezinta o metoda de presiune la adresa acestei categorii profesionale.