Epuizarea, asociată cu depresia. Noi studii indică legătura dintre ele
Puțin sunt cei care nu se plâng de stres, în prezent. Stresul este deja ceva obișnuit, unii oameni spun că nu știu să trăiască altfel. Dar la un moment dat, stresul duce la epuizare. Iar noi studii leagă epuizarea de depresie.
Epuizarea este asociată cu depresia FOTO Shutterstock
Psychology Today definește epuzarea, sau ceea ce se cheamă „burnout” ca „o stare de stres cronic care duce la: epuizare fizică și emoțională, cinism și detașare, sentimente de ineficiență și lipsă de realizare”. Dacă sunteți stresat până la epuizare, este o idee bună să vă relaxați și să vă deconectați un pic de la obligațiile zilnice. Riscul de a ajunge la probleme de sănătate este foarte mare.
Despre asta a avertizat un nou studiu, deoarece cercetătorii au examinat legătura dintre epuizare și depresie. Chestionând 1.386 de profesori de școli publice cu vârsta între 40 și 50 de ani, din 18 state diferite, cercetătorii au pus întrebări participanților despre epuizare și depresie, clasându-i de la uşoară la severă.
Epuizarea, asociată cu depresia
Zece la sută dintre femei și șapte la sută dintre bărbați au avut simptome de epuizare, iar 10 la sută dintre bărbați și femei au avut simptome de depresie. Este mai greu ca niciodată să fii profesor în zilele noastre.
În mod alarmant, ei au descoperit că participanții care au raportat sentimente de epuizare au avut și depresie.
Dacă nimic în viață nu îți dă bucurie și simți că doar treci prin viață, atunci acesta ar putea fi un semn serios pentru a-ți verifica starea psihică, recomandă Your Tango .
„Atitudinile disfuncționale, răspunsurile ruminative și atribuțiile pesimiste au fost mai caracteristice indivizilor cu simptome de epuizare (sau depresive) decât pentru celor cu simptome scăzute de epuizare (sau depresive)”, a arătat studiul.
Potrivit unui raport din The Guardian, Biroul pentru Statistică Națională estimează că între opt până la 12% dintre noi experimentăm simptome de depresie, dar unii rămân nediagnosticați.
Așa că, dacă simți că ești deprimat, cel mai bine este să ai grijă de simptome. Cere ajutor medical și chiar dacă diagnosticul nu ajunge să fie depresie, te vei simți mult mai bine și mai în largul tău. Terapia este întotdeauna de luat în considerare, mai ales dacă viața ți se pare prea copleșitoare.
Sursa: adevarul.ro