Epidemiologii anunță că febra dengue a „scăpat de sub control” într-un oraș din Italia

Epidemiologii anunță că febra dengue a „scăpat de sub control” într-un oraș din Italia

Epidemiologii anunță că febra dengue a „scăpat de sub control” în regiunea Marche din centrul Italiei, potrivit Reuters .

Febra dengue, scăpată de sub control în Italia/FOTO: Pixabay

Febra dengue, scăpată de sub control în Italia/FOTO: Pixabay

Febra dengue , sau „febra oaselor rupte”, are ca simptome febră, dureri de oase și de cap, și erupții cutanate.

Boala, care provoacă milioane de infecții și mii decese în fiecare an în Asia și America de Sud, este transmisă de țânțari. Febra dengue a ajuns și în sudul Europei, cu 500 de cazuri înregistrate în Italia numai anul acesta, potrivit Institutului Național de Sănătate.

În orașul Fano, regiunea Marche, 100 de cazuri au fost confirmate la jumătatea lunii august, dintre care 35 au fost internați, în timp ce alți 10 suspecți așteaptă confirmare, spun autoritățile.

„Situația a scăpat de sub control, numărul de infecții este cel puțin dublu (decât cel raportat oficial). Să sperăm că vine iarna în curând”, a declarat într-o postare pe Facebook Roberto Burioni, profesor de virusologie de la Universitatea San Raffaele din Milano.

Nu a fost înregistrat niciun deces anul acesta în regiune, însă medicii se tem că situația se poate agrava, în contextul în care există multe cazuri de pacienți asimptomatici.

„Din fericire, zona infectată este foarte mică, deoarece țânțarii se pot deplasa doar până la 200 de metri”, spune Flavia Riccardo, manager de cercetare la Departamentul de Boli Infecțioase din cadrul Institutului Național de Sănătate.

Anul trecut, regiunea Lombardia a înregistrat aproximativ 80 de cazuri de febră dengue, cele mai multe de atunci.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Sondaj BCS cu cifre mai aproape de realitate

3 De citit...

4 Apar dezvăluiri din interior de ce a decis Iranul să lanseze atacul surprinzător de puternic cu rachete balistice

5 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...