E.ON acordă consumatorilor o reducere de o zecime de ban în următoarele şase luni la preţul energiei
E.ON Energie România va acorda o reducere comercială clienţilor companiei care, după data de 1 ianuarie 2021, nu au optat pentru încheierea unui contract concurenţial pentru serviciul de furnizare a energiei electrice, potrivit unui comunicat, remis, joi, AGERPRES.
Aceasta după ce, miercuri, ANRE a aprobat un ordin potrivit căruia companiile pot acorda discounturi egale cu diferenţa dintre preţul serviciului universal şi cea mai bună ofertă a lor fără abonament pentru piaţa concurenţială.
În cazul E.ON, preţul de serviciu universal este de 0,340 lei pe kWh, iar oferta fără abonament pe piaţa concurenţială este 0,339 lei pe kWh, aşadar reducerea va fi de o zecime de ban.
De altfel, AGERPRES a semnalat, într-o analiză realizată la începutul lunii ianuarie, că E.ON are acelaşi preţ şi pentru piaţa de serviciu universal, şi pentru cea concurenţială.
"Reducerea va fi egală cu diferenţa dintre preţul serviciului universal şi preţul din oferta concurenţială pe care compania o va transmite în săptămânile următoare clienţilor săi. Perioada pentru care se va aplica această reducere este de la 1 ianuarie 2021 şi până la momentul la care clienţii au încheiat un nou contract concurenţial, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2020", spun reprezentanţii companiei, în comunicat.
Cei care nu vor dori să aleagă nicio ofertă concurenţială sau încă nu s-au decis asupra celei mai potrivite nevoilor lor nu este nevoie să întreprindă nicio acţiune. E.ON le va asigura în continuare serviciul de furnizare a energiei electrice în baza contractului actual, la preţul din oferta de serviciu universal, valabil pentru 12 luni, de 0,340 lei/kWh, respectiv 0,56338 lei/kWh (cu tarifele reglementate de transport, distribuţie şi servicii de sistem incluse). Trebuie reţinut că preţul nu conţine certificate verzi, contribuţie pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, TVA şi acciză.
Odată cu liberalizarea pieţei de energie electrică, consumatorii pot alege oferta cea mai potrivită nevoilor lor din cele existente pe piaţă, indiferent de furnizorul pe care-l au în acest moment. Schimbarea furnizorul de energie electrică se face în mod gratuit, fără costuri sau modificări de ordin tehnic.
E.ON a transmis informări în acest sens clienţilor companiei şi totodată a publicat oferta pentru serviciul universal pe website-ul companiei în cursul lunilor decembrie 2020 şi ianuarie 2021 şi va continua să informeze şi în perioada următoare, potrivit reglementărilor în vigoare.
În perspectiva liberalizării, E.ON, unul dintre cei mai importanţi furnizori integraţi de energie electrică, gaze naturale şi soluţii energetice pentru 3,2 milioane de clienţi din România, a pregătit produse şi servicii competitive, adaptate nevoilor de consum, cu un preţ de furnizare corelat cu evoluţia pieţei de energie electrică.
Portofoliul E.ON include produse şi servicii pentru piaţa concurenţială, special concepute pentru consumul de electricitate în scop casnic, pentru care poate opta oricare consumator, indiferent de furnizorul actual.
ANRE a aprobat, miercuri, un ordin potrivit cărora clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică.
Anterior, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scris pe Facebook că ANRE a discutat cu toţi cei patru furnizori, iar aceştia s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate de presă în care să specifice că vor acorda acest discount tuturor.
"Dacă asta se va întâmpla, atunci lucrurile sunt normale", a precizat Popescu.
"Omul nu se mai înghesuie la ghişeele furnizorilor, îi vine acasă factura pe ianuarie la preţul cel mai mic - deci preţ de serviciu universal, discount, preţ final de plată, care e egal cu preţul concurenţial - în fiecare lună va fi informat despre cea mai bună ofertă a furnizorului, le poate vedea şi pe celelalte din piaţă pe comparatorul ANRE, şi şase luni poate studia şi opta. Primeşte acasă şi o foaie în care, dacă optează, bifează direct şi-şi alege şi trimite înapoi la furnizor şi a încheiat procedura sau aşteaptă o lună, două, trei, să vadă ce se mai întâmplă în piaţă", a mai spus ministrul. AGERPRES