Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă

Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă

Într-un moment în care microbiștii savurează Campionatul European de fotbal se dau ultimele bilete pentru sărbătoarea sportului mondial care va începe la scurt timp după Euro 2024.

Emma Răducanu. FOTO: Facebook

Emma Răducanu. FOTO: Facebook

Vorbim despre Jocurile Olimpice de la Paris. Mai avem 38 de zile până la ceremonia de deschidere și, în aceste zile, se completează delegațiile participante. Potrivit cifrelor oficiale, 10.500 de sportivi vor concura la JO 2024 în 329 de probe. Ca de obicei, tenisul va fi în clubul select al disciplinilor care se vor bucura de o mediatizare mult mai intensă. Mai ales că meciurile de la această ediție vor fi găzduite de complexul Roland Garros. Unul încărcat de istorie unde, de curând, s-a încheiat French Open 2024.

Participarea la turneul de tenis din cadrul JO 2024 e un obiectiv atât de important, încât Djokovici (Serbia, 37 de ani) și Nadal (Spania, 38 de ani) sunt deciși să renunțe la Wimbledon 2024 (1-14 iulie), al treilea Grand Slam al anului, într-o tentativă de a fi apți pentru Jocurile Olimpice. În mod surprinzător însă, entuziasmul acestor coloși nu e împărtășit și de Emma Răducanu (Marea Britanie, 21 de ani, 165 WTA).

Preocupată de US Open

Jucătoarea născută dintr-o mamă chinezoaică și un tată român tocmai a declinat șansa de a reprezenta Marea Britanie, în proba de simplu, la Paris.

Ceea ce surprinde din capul locului e că Emma s-a arătat mai preocupată de o participare la US Open 2024 (26 august – 8 septembrie) decât de o prezență la Paris, cu ocazia JO 2024. Această alegere e bizară pentru simplul motiv că turneele de Grand Slam sunt organizate anual, pe când următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va fi abia în... 2028, la Los Angeles.

Aflând că Răducanu nu vrea să facă parte din delegația olimpică a britanicilor acum, căpitanul lotului de tenis, Iain Bates, a încercat să explice această hotărâre.

Am tot vorbit cu Emma despre acest subiect și m-am convins cât de mult contează pentru ea să facă parte din echipa noastră olimpică. Ne-a și dovedit că vrea să joace pentru Marea Britanie, când a venit la meciul cu Franța din cadrul Billie Jean King Cup, în aprilie. Dar cred că Emma a ajuns la concluzia că prezența la Paris, în această vară, n-ar veni într-un moment potrivit pentru ea. Cred că decizia ei ține de faptul că trebuie să treacă de pe iarbă pe zgură. Iar această tranziție e dificilă. Toată lumea știe despre problemele ei medicale“, a spus Bates.

N-am nicio problemă cu decizia luată de Emma în privința Jocurilor Olimpice. Bineînțeles, ea își dorește ca, în următoarea perioadă, să urce în clasamentul WTA, astfel încât să joace la US Open. Să nu uităm că Emma are doar 21 de ani. Să sperăm că va avea ocazia de a evolua în mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice, pe viitor. De altfel, mi-a și spus că își dorește mult acest lucru. În 2028, la Los Angeles, ea va avea 25 de ani și poate că va fi printre pretendente la medalii“, a adăugat Iain Bates, potrivit Independent.

Murray, disperat după JO

În ciuda declarațiilor oferite de căpitanul echipei de tenis, faptul că Emma Răducanu a renunțat cu o ușurință atât de mare la JO 2024 pare o decizie cel puțin ciudată. Această situație devine și mai evidentă, când vedem că Andy Murray (129 ATP), la 37 de ani, cu două medalii olimpice de aur în palmares (2012, 2016), a ținut să concureze și în acest an, la Paris.

Emma, în schimb, a oferit doar o scurtă declarație vizavi de decizia ei de a sări peste JO 2024: „Pur și simplu, Jocurile Olimpice vin, anul acesta, într-un moment nepotrivit pentru mine. Nu merita să risc, având în vedere că ar fi trebuit să schimb suprafețele de joc, să trec de pe iarbă pe zgură. Mai ales că abia mi-am revenit după diferite probleme medicale“.

Ultima prezență a lui Halep în echipa României datează din 2019. FOTO: Arhiva Adevărul

Ultima prezență a lui Halep în echipa României datează din 2019. FOTO: Arhiva Adevărul

Halep a făcut din țânțar armăsar

Cum a procedat acum Emma Răducanu, în privința JO 2024, amintește de modul în care Simona Halep (32 de ani, 1.130 WTA) a renunțat la JO 2016. Atunci, deși era pe val în circuitul feminin, constănțeanca a refuzat să facă deplasarea la Rio de Janeiro de teama... virusului Zika! Care era transmis prin ciupitura țânțarilor. La vremea respectivă, Zika n-a reprezentat o problemă pentru miile de sportivi care au mers în Brazilia și au concurat în diferite probe. Halep însă s-a gândit că nu merită să riște. Din păcate, aceasta s-a dovedit a fi printre marile greșeli din cariera ei! Pentru că Simona a ratat JO 2020 și va rata și JO 2024. De fiecare dată din cauza unor probleme medicale. Cu precizarea că acum, și dacă ar fi fost aptă din punct de vedere fizic, Halep n-ar fi îndeplinit criteriile sportive necesare. Așadar, singura participare a lui Halep la JO rămâne cea din 2012, la Londra. Atunci, a fost învinsă în turul I, atât la simplu, cât și la dublu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii