Emilia Şercan: Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi Ghiţă
Jurnalista Emilia Şercan a făcut o serie de comentarii acide, pe pagina sa de socializare, după ce social-democratul Vasile Dîncu, noul ministru al Apărării, a anunţat la ceremonia de învestire că "sper să reuşim să aducem câţi mai mulţi civili la cursurile Colegiului Naţional de Apărare [...] pentru a crea un spirit comun în ceea ce priveşte politica noastră de apărare naţională, pentru că va trebui să lucrăm foarte mult şi la ceea ce este cultura de securitate”.
"Deci, Dîncu vrea să dea securitate la tot poporul, cum ar zice unii. Vasile Dîncu este această lumină securistică a mediului politic, care le-a băgat în cap unor analfabeţi funcţional de prin jurul lui că dom’le, ce importantă e cultura de securitate, de-a ajuns cultura de securitate o marotă goală de conţinut ca 'interesul naţional' al lui Oprea, prietenul lui foarte bun. Domnu’ Dîncu, da’ despre cultura de profesionalism, cultura de competenţă, cultura de pregătire, cultura de etică de ce nu vorbiţi niciodată?", a declarat Emilia Şercan.
Jurnalista a întrebat, retoric, cum de numai cultura de securitate este importantă.
"În cazul în care aţi uitat cine e Dîncu: este acel domn care îşi petrecea duminicile alegerilor prezidenţiale în sufrageria lui Gabriel Oprea, împreună cu his best friend, George Maior, directorul SRI, şi cu Florian Coldea, şeful operativ al SRI, şi cu Laura Codruţa Kovesi, şefa DNAŢ, a afirmat Emilia Şercan.
Potrivit jurnalistei, Dîncu îşi petrecea după-amiezile "pe la vilele de protocol ale SRI, alea K2, K4, T14 şi care or mai fi fost ele împreună cu reprezentanţii de frunte ai statului de drept + Liviu Dragnea sau Sebastian Ghiţă".
"Iar între 2011 şi 2015 a fost directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al Academiei SRI, care s-a transformat sub înaltul său patronaj, cu girul prietenului Maior, ditai directorul SRI, şi cu sprijinul lui Oprea, ditai analfabetul, în cea mai mare fabrică de plagiatori din România, cu o rată de succes de 50% plagiate dovedite din cele susţinute", a conchis Emilia Şercan.