Elon Musk susține că cipul cerebral produs de Neuralink poate vindeca orbirea

Elon Musk susține că cipul cerebral produs de Neuralink poate vindeca orbirea

Elon Musk susține că cipul cerebral produs de compania sa, Neuralink, poate reda vederea maimuțelor, relatează Euronews.

Un nou produs de la compania Neuralink - Foto Profimedia

Un nou produs de la compania Neuralink - Foto Profimedia

Miliardarul Elon Musk a transmis joi că tehnologia utilizată de compania Neuralink a permis maimuțelor oarbe să vadă cu ajutorul tehnologiei sale de cipuri cerebrale.

"Blindsight este următorul produs Neuralink după Telepathy", a scris Elon Musk pe platforma X (fostă Twitter).

Șeful Tesla și SpaceX a transmis joi că „implantul Blindsight funcționează deja la maimuțe”.

Dacă la început grafica va avea o rezoluție scăzută, precum "grafica timpurie a Nintendo", în viitor ar putea depăși vederea umană normală, mai spune miliardarul.

"Rezoluția va fi scăzută la început, precum grafica de la începuturile Nintendo, dar în cele din urmă ar putea depăși vederea umană normală", a declarat Musk.

Musk a adăugat că " nicio maimuță nu a murit sau a fost grav rănită de un dispozitiv Neuralink!".

Telepathy a fost primul dispozitiv de la Neuralink, cipul le permite utilizatorilor să controleze computerele cu ajutorul minții lor. În ianuarie, Musk a anunțat că un pacient se recuperează bine după ce i-a fost implantat un cip în creier și a spus ulterior că pacientul poate muta cursorul mouse-ului unui computer cu mintea.

Joi, Neuralink a postat un videoclip cu pacientul , care este tetraplegic, jucând șah folosind doar controlul minții.

Autoritatea americană de reglementare a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), a aprobat primul test al companiei în luna mai a anului trecut.

În creierul pacientului, în partea care controlează intenția de mișcare, au fost inserate 64 de fire flexibile, acestea sunt atât de fine încât sunt implantate de un robot. Firele permit apoi implantului să înregistreze și să transmită semnale cerebrale către o aplicație, care apoi decodifică modul în care o persoană decide să se miște. Implantul este alimentat de o baterie care poate fi încărcată fără fir.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

3 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron