Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba

Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba

O nouă analiză detaliată a istoriei OpenAI dezvăluie detalii surprinzătoare despre unul dintre co-fondatorii companiei, Elon Musk, care ar fi fost uluit atunci când un alt pionier al inteligenței artificiale i-a indicat o eroare majoră în planul său de colonizare a planetei Marte.

Elon Musk nu a știut să răspundă la o întrebare legată de planul său

Elon Musk nu a știut să răspundă la o întrebare legată de planul său FOTO Getty Images

Conform New York Times care s-ar baza pe zeci de interviuri cu persoane din interior, co-fondatorul Google DeepMind, Demis Hassabis și Musk au început să discute despre Planeta Roșie imediat după ce s-au întâlnit pentru prima dată, în 2012, la o conferință organizată de investitorul lor comun, fondatorul PayPal, Peter Thiel.

Hassabis, potrivit relatării NYT, era foarte abil în a convinge oamenii bogați să finanțeze visul său de a crea o inteligență artificială generală (AGI), iar interacțiunea sa cu Musk nu a fost diferită.

În timpul unui tur la sediul SpaceX, miliardarul a început să se laude cu planurile sale de a duce omenirea pe Marte pentru a scăpa de suprapopularea globală și de alte probleme cu care se confruntă planeta noastră. Hassabis ar fi fost de acord, cu o singură rezervă: dacă AI ar depăși inteligența umană, ar putea cu ușurință să ne urmeze în spațiu și să ne omoare acolo.

Conform NYT, Musk a rămas „fără cuvinte” - aparent nu a luat în considerare că problemele legate de Pământ ar putea pur și simplu să urmeze omenirea pe Marte.

Nu mult timp după, a investit în DeepMind, deși, ani mai târziu, a ajuns să critice compania în același ziar, numind-o „cea mai mare îngrijorare” a sa în ceea ce privește AI.

Natura AI pe care o construiesc este una care învinge toți oamenii la toate jocurile”, a declarat Musk pentru Maureen Dowd, de la New York Times, în 2020, referindu-se la inovația companiei în AI care poate învinge oamenii la jocurile video clasice. „Adică, este practic povestea din 'War Games'", a continuat el.

Schimbul de replici, pe care Hassabis i l-a relatat și biografului lui Musk, Walter Isaacson, este surprinzător nu numai pentru că este amuzant să ți-l imaginezi pe Musk rămas fără cuvinte, dar și pentru că arată încă o lacună în visul său de lungă durată de a coloniza Marte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

4 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă