Elon Musk a prezentat planul de a coloniza Marte. În cât timp Planeta Roșie va putea primi colonii umane

Elon Musk a prezentat planul de a coloniza Marte. În cât timp Planeta Roșie va putea primi colonii umane

Elon Musk a anunțat când SpaceX va lansa primul zbor al navei Starship către Marte. Primele nave vor fi lansate fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării.

Un dom și o bază umană cu antene în peisajul planetei Marte

Elon Musk crede că ar fi posibilă colonizarea Marte în 20 de ani FOTO: SHUTTERSTOCK

Primele nave pe Marte vor fi lansate peste doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte. Acestea vor fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a scris Elon Musk într-o postare pe rețeaua X.

În funcție de aceste aterizări, vor fi stabilite și zboruri cu echipaj.

Dacă acele aterizări merg bine, atunci primele zboruri cu echipaj către Marte vor avea loc în 4 ani. După ce această etapă este finalizată, vom mări numărul curselor astfel încât să construim adevărate orașe în următorii 20 de ani. Va fi extrem de greu, dar nu imposibil”, a mai spus el.

Musk, care a fondat SpaceX în 2002, a spus că se așteaptă ca ratele de zbor „să crească exponențial” dacă datele stabilite vor fi respectate.

Musk, în vârstă de 53 de ani, este cunoscut pentru încercările sale de a sfida imposibilul și a reușit adesea acolo unde șansele păreau minuscule. Însă viziunea sa privind viața pe Marte împinge ambițiile sale la extrem.

SpaceX a creat prima etapă de rachetă complet reutilizabilă și, mult mai important, a făcut reutilizarea viabilă din punct de vedere economic. A face viața multiplanetară este în mod fundamental o problemă de cost pe tonă pentru Marte. În prezent, costă aproximativ un miliard de dolari pe tonă de sarcină utilă pe suprafața lui Marte. Acest lucru trebuie îmbunătățit la 100.000 USD/tonă pentru a construi acolo un oraș auto-susținut, așa că tehnologia trebuie să fie de 10.000 de ori mai bună. Extrem de dificil, dar nu imposibil”, a mai spus Elon Musk într-un alt mesaj pe X.

Musk vorbește despre Marte de ani de zile. Prin 2018, SpaceX a făcut publice două schițe ale unei potențiale colonii.

Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, conform unui nou raport al Informa Connect Academy, un grup care urmărește averile celor mai bogați oameni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...