Eliza Samara, victorie eroică la Jocurile Olimpice. Revenire fantastică a româncei la tenis de masă

Eliza Samara, victorie eroică la Jocurile Olimpice. Revenire fantastică a româncei la tenis de masă

Elizabeta Samara a învins-o la mare luptă pe ucraineanca Solimia Brateiko, cu 4-3 (6-11, 11-3, 8-11, 11-9, 13-11, 9-11, 11-4), sâmbătă seara, South Paris Arena, în primul tur al probei feminine de simplu la tenis de masă, la Jocurile Olimpice 2024.

Eliza Samara, fericită după o mare victorie la Jocurile Olimpice. Foto ITTU

Eliza Samara, fericită după o mare victorie la Jocurile Olimpice. Foto ITTU

Cap de serie numărul 25, Eliza s-a impus după aproape o oră de joc, revenind fantastic, de la 1-2 la seturi. După alte 3 seturi extrem de echilibrate, s-a ajuns în decisiv, unde românca s-a dezlănțuit, câștigând la 4. În şaisprezecimile de finală, pe 29 iulie, românca o va înfrunta pe câştigătoarea dintre taiwaneza I-Ching Cheng, a şaptea favorită, şi cameruneza Sarah Hanffou, meci care va avea loc duminică.

Bernadette Szocs, a 5-a favorită, joacă duminică la simplu

Ajunsă la 35 de ani, Eliza Samara se află la a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră, după ce în 2008 s-a clasat pe locul 33, în 2012 a fost a 9-a, iar în 2016 și în 2021 (Tokyo 2020 s-a ținut un an mai târziu, din cauza pandemiei Covid) a fost a 17-a. Cel mai bun rezultat olimpic al său este locul 5 cu echipa, în Japonia, în urmă cu trei ani.

La simplu feminin, România este reprezentată şi de Bernadette Szocs, a cincea favorită, care va juca duminică împotriva singaporezei Jingyi Zhou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii