Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză, condamnat la ani grei. Ce au decis judecătorii

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză, condamnat la ani grei. Ce au decis judecătorii

Elevul de la colegiul „Ion Creangă” din București, cel care și-a înjunghiat anul trecut, în sala de clasă, profesoara de Limba japoneză a fost condamnat la ani grei de detenție. Decizia nu este însă definitivă.

barbat cu cutit in mana

Decizia nu este definitivă. Sursa foto: arhivă

Tânărul care anul trecut, în aprilie, și-a înjunghiat profesoara de Limba japoneză în timp ce aceasta se pregătea să le dea elevilor un test a fost condamnat la 7 ani de detenție. Pentru că este minor, elevul nu va fi încarcerat într-un centru de detenție destinat condamnaților care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Hotărârea instanței nu este definitivă. Adolescentul, în prezent în vârstă de 17 ani, a fost găsit vinovat pentru trei infracțiuni: tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și port fără drept de obiecte periculoase.

Elevul, obligat să plătească daune morale de zeci de mii de euro

Pe lângă condamnarea de 7 ani, judecătorii l-au obligat să achite 50.000 de euro daune morale profesoarei de japoneză, precum și cheltuielile de judecată. După comiterea faptei, elevul, care are dublă cetățenie, româno-turcă, a stat în arest preventiv două luni. Apoi, din luna iunie până în prezent acesta a fost plasat în arest la domiciliu . Atât perioada arestului preventiv, cât și cea a arestului la domiciliu va fi scăzută din condamnare.

Cum a fost atacată profesoara

Profesoara Raluca Puchean în vârstă de 26 de ani, a fost atacată cu un cuțit, în timpul orei, în timp ce împărțea niște foi pentru a le da elevilor o lucrare de control. Aceasta a avut o plagă superficială care a necesitat sutură, au explicat medicii de la Spitalul Universitar care au preluat-o. Ea a fost consultată de o echipă multidisciplinară şi nu a necesitat internare.

Înainte de ora de Japoneză, mai mulți adolescenți au discutat pe un grup de WhatsApp dacă să chiulească sau nu. Elevul care a atacat-o a scris: „Ar merita să o omor?”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii