Elena Udrea ar putea fi eliberată. Cererea de revizuire se bazează pe un document emis de Serviciul Român de Informații

Elena Udrea ar putea fi eliberată. Cererea de revizuire se bazează pe un document emis de Serviciul Român de Informații

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, ar putea fi eliberată din Penitenciarul Târgșor dacă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) va pronunța luni, 16 septembrie, o decizie favorabilă în urma cererii de revizuire a pedepsei sale. Udrea a fost condamnată în 2018, la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute", scrie Ziare.com.

Observator Antena 1 arată că, cererea de revizuire se bazează pe un document emis de Serviciul Român de Informații (SRI), care ar conține informații ce sugerează că Udrea ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false. În cazul în care, completul de 5 judecători al Înaltei Curți admite această cerere, fostul ministru ar putea părăsi penitenciarul, unde a ispășit deja o treime din pedeapsă.

Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul "Gala Bute", legat de organizarea unei gale de box din 2011, în cadrul căreia statul ar fi fost prejudiciat cu 2 milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării, condus atunci de Udrea, ar fi alocat ilegal acești bani către firma organizatoare a evenimentului în care pugilistul Lucian Bute și-a apărat titlul mondial.

Elena Udrea a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței definitive în 2022 și a fost prinsă în Bulgaria, la granița cu Grecia, fiind ulterior extrădată și încarcerată la Penitenciarul Târgșor.

După decizia Curții Constituționale privind nelegalitatea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, Udrea a fost eliberată temporar din detenția din Costa Rica, însă condamnarea sa a fost menținută.

Alături de Udrea, în dosarul "Gala Bute" au fost condamnați și alți apropiați ai fostului ministru, precum Tudor Breazu, care a primit 3 ani de închisoare cu executare, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării, care a fost condamnat la 4 ani cu suspendare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

2 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

3 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

4 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii

5 „Sunt decrețel și eu” / Mircea Geoană, încă o gafă de prezidențiabil: Este născut cu 8 ani înainte de decretul semnat de Ceaușescu privind interzicere…