Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului și a altor boli (cercetare)
Un acid produs de hamei în timpul producerii berii ar putea contribui la tratarea cancerului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Idaho (Statele Unite) care au vrut să conceapă o metodă de izolare a unor elemente chimice prezente în bere cu potențiale beneficii în tratarea și, eventual, vindecarea unor boli, scrie directmatin.fr.
Acești acizi, numiți humolon și lupulon, sunt produși în cursul fabricării berii. Ei se formează în hamei, planta care dă berii gustul atât de deosebit. Sub formă de medicamente, acizii ar putea fi utilizați în lupta împotriva cancerului, ucigând celulele canceroase. Oamenii de știință sunt de părere că humulonul și lupulonul blochează și bolile inflamatorii și răspândirea bacteriilor. Ei caută prin urmare o metodă prin care să le extragă din hamei, dar și să le producă în laborator. Deocamdată au reușit să sintetizeze un tip de humulon, fiind aproape să realizeze celelalte două tipuri.
Kristopher Waynant, chimistul aflat la originea studiului, îi avertizează totuși pe cei care ar putea lua cercetarea drept pretext pentru a bea mai multă bere. "Evident nu credem că berea trebuie să fie folosită ca medicament", a spus el. Unele băuturi alcoolice sunt benefice consumate în cantități mici, însă un consum excesiv poate duce la boli cronice grave.
AGERPRES