Ei SUNT România. Puiuții SISTEMULUI. Cum o fi să ai 5 HECTARE de SPAȚII COMERCIALE?
O știre banală de pe Profit.ro . Cine o citește însă cu atenție va da cu basca de pământ. Și, dacă-și mai ia după aceea și glicemia, nu mai vorbim de tensiune, va da în bâlbâială. Pentru că dăm peste adevărații stăpâni ai României. Peste PUIUȚII SISTEMULUI. Românii îşi cumpără mobilă din magazinele lor, mănâncă în restaurantele lor, îşi iau haine de la ei, frigidere, televizoare, dorm în hotelurile lor, îşi construiesc locuinţe pe terenurile lor, dar habar n-au cum îi cheamă. Nu le ştiu chipul, averea sau planurile de viitor...
CITEȘTE ȘI ''Filiera Evreiască''! ADEVĂRURI despre care NIMENI NU VORBEȘTE!
Omul de afaceri Radu Dimofte vinde o parte din dreptul de proprietate asupra unui teren din Șoseaua Kiseleff nr. 39, pentru 4,5 milioane de euro. Pe teren a existat până acum câțiva ani o vilă construită în perioada interbelică și a cărei demolare a stârnit o largă dezbatere între asociațiile care militează pentru protejarea imobilelor de patrimoniu și Primăria Capitalei.
Într-o hotărâre a adunării generale a firmei Wellkept Group (fosta Wellkept Imobiliare ) de la sfârșitul anului trecut, acționarii Radu Dimofte și firma Tatika Investments Limited (deținută de Radu Dimofte), au decis vânzarea cotei-părți de 7/12 din dreptul de proprietate asupra imobilului-teren situat în Șoseaua Kiseleff nr. 39, la prețul de 4,5 milioane de euro, la care se adaugă TVA.
Totodată, Dimofte a decis să cumpere prin intermediul Wellkept Group un număr de 55.814 deținute de firma Bladon Enterprises Limited la compania Practic SA, printr-o tranzacție specială în valoare de 6,4 milioane de euro, și a unui număr de 15.635 acțiuni deținute de Ligia Popoviciu la Practic SA, în valoare de 1,78 milioane de euro. Ligia Popoviciu este mama lui Gabriel (”Puiu”) Popoviciu, proprietarul proiectului imobiliar Băneasa și un apropiat al lui Dimofte.
Dimofte este cel mai mare acționar al Practic București, cu o participație directă de 48,47% din capital.
Practic SA este unul dintre cei mai mari proprietari de proprietăți imobiliare din București, unde deține 5 hectare de spații comerciale și birouri.
Dimofte va cumpăra acțiuni de 31,7 milioane euro la firmele care dețin francizele Pizza Hut, KFC, Paul, Hard Rock Café și Cinnabon, unde are deja participații. Dimofte este cel care, împreună cu Puiu Popoviciu, a adus în România, în franciză, restaurantele Pizza Hut și KFC.
Wellkept Imobiliare desfășoară activități de dezvoltare imobiliară și de management în domeniul imobiliar, având în portofoliu proiecte în București, Constanța și Brașov.
În majoritatea afacerilor în care este și a fost implicat Radu Dimofte l-a avut partener pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, cei doi aducând în România, în franciză, brandurile KFC, Pizza Hut sau Hard Rock Café, dar și altele.
În urmă cu câțiva ani, cei doi au împărțit controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei. În urma "partajului" de după separarea celor doi, Dimofte a rămas, printre altele, cu cele trei hoteluri.
Radu Dimofte/Puiu Popoviciu/Bogdan Bartolomeu/Adrian Năstase
Fugit în Statele Unite ale Americii înainte de 1989, Dimofte s-a întors în România, unde a pus pe picioare mai multe afaceri alături de fostul ginere al lui Ion Dincă, Gabriel Popoviciu, cunoscut românilor sub denumirea populară de Puiu Popoviciu. Mai discret chiar şi decât Popoviciu, Dimofte locuieşte acum în Bucureşti, dar deţine şi un luxos apartament în Monte Carlo, în Huston Building.
Plecat în SUA împreună cu fiica şi cu ginerele comunistului Preoteasa
În raport cu clasa politică, Puiu Popoviciu s-a abţinut să-şi declare simpatiile şi nu a fost membru al vreunui partid. Chiar şi aşa, a menţinut o relaţie echilibrată cu toate regimurile care s-au succedat la putere. Singurul personaj cu care nu a relaţionat foarte bine a fost Adrian Năstase, motivul fiind prietenia lui Popoviciu cu Bogdan Bartolomeu.
Popoviciu a întreţinut de-a lungul anilor o relaţie strânsă cu Bogdan Bartolomeu.
Acesta e soţul Ilincăi Preoteasa, fiica lui Grigore Preoteasa – fost ministru de externe al României în perioada 1955-1957.
Ilinca Preoteasa a fost prima soţie a lui Adrian Năstase. În perioada comunistă, ea era membră activă în UTC şi făcea parte din „tânăra protipendadă nomenclaturistă“, alături de Nicu Ceauşescu, Serghei Mizil, Petre Roman şi alţi juniori celebri.
Bogdan Bartolomeu, în prezent un prosper om de afaceri, are o traiectorie asemănătoare cu cea a lui Popoviciu. Cei doi au emigrat împreună în America, stabilindu-se în acelaşi orăşel din New Jersey. Ce interesant, nu?
În 1992, când mecanismul economiei de piaţă abia se punea în mişcare într-o ţară în care „oamenii de afaceri“ îşi făceau buticuri în gherete din metal sau la parterul blocurilor, Puiu Popoviciu înregistra în SUA companii anonime, de tip off-shore.
Cei doi au înfiinţat peste Ocean compania General Logistic Corp, firmă care în 2000 se asocia cu Universitatea de Agronomie pentru a realiza celebrul proiect „Băneasa Rezidenţial“. Mulţi ani mai târziu, Popoviciu şi Bartolomeu au fost parteneri şi în „Clubul Vinului“, faimoasa societate la care a fost/este acţionar şiCălin Popescu-Tăriceanu.
Popoviciu şi-a asumat oficial foarte puţine dintre afacerile pe care le controlează. Una dintre ele este vestita societate „Clubul Vinului“, însă a renunţat la ea. Aceeaşi strategie a folosit-o şi în cazul altor firme. A preluat conducerea societăţilor Alltrom, Herăstrău, A.S.D. Mioriţa, Comaliment, după care şi-a cedat acţiunile mamei sale sau unor firme al căror hăţiş patronal se află tot în sfera sa de influenţă. Cea mai surprinzătoare apariţie în aceste tranzacţii o reprezintă mama sa, Ligia Popoviciu, care, ajunsă la o venerabilă vârstă (78 de ani), deţine importante procente în şapte societăţi.
Nota Redacției. Dacă ați reținut faza cu New Jersey, poate că ar fi interesant de aflat că una dintre firmele lui Gabriel Marin, personaj de bază în Dosarul Microsoft, Omnilogic Corp, își are sediul, ce să vezi, taman aici....