Egalitate între Kamala Harris și Donald Trump în statele cheie. Ce arată cel mai recent sondaj

Egalitate între Kamala Harris și Donald Trump în statele cheie. Ce arată cel mai recent sondaj

Candidatul republican la alegerile pentru funcția de președinte al SUA, Donald Trump și Kamala Harris, reprezentanta Partidului Democrat, se află pe picior de egalitate în statele importante, după cum arată cel mai nou sondaj realizat de CBS News și făcut public duminică, 4 august.

Kamala Harris

85 % dintre democrați și 88 % dintre republicani spun că vor ieși la vot. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Conform sondajului CBS News/ YouGov, vicepreședinta SUA este, la nivel național, cu un singur punct procentual în fața fostului președinte american, ceea ce reprezintă o poziție mai favorabilă pentru Partidul Democrat decât cea pe care o aveau acum câteva săptămâni, când Joe Biden ocupa primul loc pe listă, conform The Hill.

Sondajul arată că cei doi aspiranți la fotoliul de la Casa Albă sunt la egalitate , 50-50, în zonele pentru care se luptă, în vreme ce Kamala Harris este în fața lui Donald Trump la nivel național (50%-49%), într-o cursă față în față.

În cazul în care sunt luați în considerare și candidații din formațiunile politice terțe, avansul lui Harris se ridică la două puncte procentuale în raport cu fostul președinte.

După ce Biden s-a retras din cursa pentru Casa Albă, campania lui Harris a fost primită cu brațele deschise de democrați. Ea a reușit să atragă un val de donații din partea democraților, dar și un public numeros.

Entuziasmul a fost confirmat și în sondaje, numeroși democrați spunând că vor vota „cu siguranță" cu Kamala Harris, în cazul în care este nominalizată.

Per ansamblu, 85 % dintre democrați și 88 % dintre republicani spun că vor ieși la vot, față de 81 % dintre democrați și 90 % dintre republicani în urmă cu o lună.

Harris conduce în Nevada

În cazul votanților de culoare, o categorie importantă pentru vicepreședinta SUA, 74% au susținut că vor vota „cu siguranță", față de 58% atunci când Biden încă se afla în cursa pentru Casa Albă.

Harris se bucură în prezent de susținerea a 81% dintre alegătorii de culoare, față de 73% pentru Biden.

Pe de altă parte, Harris are 54% din voturile femeilor, iar Trump 54% din voturile bărbaților, potrivit sondajului.

Potrivit sondajului, Harris și Trump sunt pe picior de egalitate în Michigan, Pennsylvania și Arizona. Totuși, fostul președinte american se bucură de un avans de un punct în Wisconsin și de unul de trei puncte în Georgia și Carolina de Nord.

Însă, nici Harris nu se lasă mai prejos, ea are un avans de două puncte în Nevada.

În cadrul sondajului CBS News/YouGov au fost intervievați în jur de 3.100 de alegători înregistrați între 30 iulie și 2 august, cu o marjă de eroare de 2,1 %.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…