Efectele sexului asupra pielii. Ce alte beneficii mai are asupra organismului

Efectele sexului asupra pielii. Ce alte beneficii mai are asupra organismului

Este știut faptul că sexul are beneficii asupra organismului. Totuși, pe lângă faptul că te poate face să te simți bine, sexul te ajută și să arăți bine, conform specialiștilor în îngrijirea pielii, conform NY Post.

Sexul ajută la diminuarea stresului. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Sexul ajută la diminuarea stresului. FOTO Shutterstock (Arhivă)

„Sexul poate îmbunătăți circulația sângelui, permițând oxigenului și nutrienților să ajungă mai repede la celule. După sex, pielea noastră pare mai suplă, cu un ten mai luminos și buze roz", a declarat pentru The Standard Teresa Tarmey, fondator al unei companii de îngrijire a pielii.

Sexul poate stimula, de asemenea, producția de colagen, care joacă un rol vital în procesul de construcție și regenerare a pielii, ceea ce duce la reducerea ridurilor”, a mai adăugat Tarmey.

Marie Morice, sexolog clinician, a vorbit, de asemenea, despre „multiplele efecte” pe care sexul le are „asupra sănătății și frumuseții, de la arderea caloriilor la reducerea tensiunii arteriale, la stimularea sistemului imunitar, la ameliorarea durerii și la susținerea sănătății cardiovasculare".

Morice a precizat că sexul poate fi „un incredibil factor de inducere a somnului - iar somnul de după sex este odihnitor, așa că te vei trezi vioaie, cu cearcăne și umflături reduse".

Ba mai mult, s-a constatat și că sexul ajută la diminuarea stresului, ceea ce contribuie la reducerea șanselor de apariție a acneei.

Dacă reducem cortizolul, hormonul stresului, cantitatea de sebum produsă scade, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil ca unitatea pilosebacee să creeze un coș", a spus Pam Marshall, estetician.

Nu ai nevoie de un partener pentru a obține aceste rezultate deosebite; o simplă jucărie își face treaba la fel de bine", a mai adăugat Marshall, referindu-se la persoanele care nu se află într-o relație.

Sexul „poate îmbunătăți calitatea somnului”

Conform specialiștilor, în general, sexul are efecte imediate asupra pielii, precum și beneficii pe termen lung, dacă este destul de des practicat.

Iată care este informația științifică: orgasmul crește nivelul de estrogen din organism, care ajută la menținerea colagenului - proteina structurală care menține pielea suplă", a adăugat dr. Emily Morse, doctor în sexualitate și expert în sex, pentru Daily Mail.

„Astfel, te vei bucura de o strălucire post-sex imediat după act, dar, ca parte a unui stil de viață sănătos în general, sexul regulat favorizează producția de colagen: același ingredient magic pe care probabil că l-ai văzut în nenumărate suplimente și produse de înfrumusețare”, a mai adăugat Morse.

„Sexul grozav este minunat pentru starea ta de bine , indiferent dacă ești singur sau într-o relație", a spus anterior pentru sursa citată Jaimee Bell, expert în sex.

Ne ajută să ne conectăm cu corpul nostru și ne aduce în prezent. De asemenea, poate reduce stresul, poate îmbunătăți calitatea somnului și poate fi benefică pentru starea noastră generală de spirit. Într-o relație, sexul stimulează legăturile emoționale, îmbunătățește comunicarea și consolidează încrederea", a mai spus ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii