Edward Iordănescu, discurs fantastic în vestiar: cum își motivează jucătorii VIDEO

Edward Iordănescu, discurs fantastic în vestiar: cum își motivează jucătorii VIDEO

România – Ucraina (3-0) a devenit o lecție de fotbal predată de naționala României, dar și o mostră de determinare și sacrificiu din partea jucătorilor noștri care au intrat pe teren, la Munchen.

Edward Iordănescu. FOTO: Arhiva Adevărul

Edward Iordănescu. FOTO: Arhiva Adevărul

Practic, tricolorii au fost o echipă, în adevăratul sens al cuvântului, iar această calitate, dezvoltată pe parcursul preliminariilor Euro 2024, a fost, în mare măsură, cheia calificării. „Vinovatul principal“ pentru atitudinea exemplară a jucătorilor e Edward Iordănescu (46 de ani). Adică, un selecționer care, la fel ca precedesorii săi, a repetat obsesiv sintagma „forța grupului“. Doar că, dacă la alți selecționeri totul a rămas la nivel declarativ, cu Edward Iordănescu pe bancă, România chiar a reușit să câștige meciuri, în primul rând, cu „forța grupului“.

Explicația acestei schimbări constă în faptul că Iordănescu e un foarte bun motivator. Ceea ce se vede și din discursul său din vestiar, un exemplu în acest sens devenind viral în mediul online, după cum se poate vedea aici.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*Mâine: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*Sâmbătă: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii