Eduard Novak nu va mai participa la Jocurile Paralimpice de la Paris. Cum motivează fostul ministru decizia

Eduard Novak nu va mai participa la Jocurile Paralimpice de la Paris. Cum motivează fostul ministru decizia

Eduard Novak a anunțat că se retrage din ciclismul paralimpic, argumentând că sportul nu mai respectă principiile egalității pentru persoanele cu dizabilități și că a devenit o victimă a intereselor politice. Decizia a fost luată înaintea cursei de fond de la Jocurile Paralimpice.

Eduard Novak se retrage din Jocurile Paralimpice de la Paris FOTO Arhivă

Eduard Novak se retrage din Jocurile Paralimpice de la Paris FOTO Arhivă

Eduard Novak și-a anunțat decizia pe pagina sa de Facebook.

"M-am gândit foarte bine la concursul de maine, cursa de fond cu cele două categorii - C5 și C4 - comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus și consider că acest concurs nu este egal și just în niciun fel", a scris el.

Acesta a afirmat că a luat o astfel de decizie deoarece consideră că acest sport "nu mai este pentru oamenii cu dizabilități" și că "a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante".

Eduard Novak încheie Jocurile Paralimpice de la Paris cu un bilanţ de două locuri 7 (la 1.000 m contratimp pe pistă şi urmărire 4000 m pe pistă) şi un loc 10 (la contratimp individual pe şosea), notează News.ro.

Acesta are în palmares un aur paralimpic, obţinut în 2012, la Londra, şi trei medalii de argint câştigate la ediţiile din 2008, 2012 şi 2020.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare