Ecler la tavă fără coacere. Rețeta rapidă care a cucerit internetul

Ecler la tavă fără coacere. Rețeta rapidă care a cucerit internetul

Rețeta de ecler la tavă fără coacere este rapidă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în comun câteva ingrediente banale, iar rezultatul final va fi unul deosebit.

Ecler fără coacere

Ecler fără coacere

Pentru această rețetă aveți nevoie de: 500 g biscuiți, 200 g budincă de vanilie instant, 3 1/2 căni de lapte, 250 ml frișcă lichidă și 4 linguri zahăr.

La glazură aveți nevoie de: 5 linguri cacao, 150 g zahăr, 5 linguri unt, 5 linguri lapte, conform rețetei oferite de www. temananc.ro.

Mod de preparare

Pentru budincă, puneți laptele într-o oală pe foc. Adăugați budinca instant și amestecați până când s-a îngroșat. Lăsați să se răcească.

Între timp, vă puteți ocupa de frișcă. Bateți frișca cu mixerul, cu 4 linguri de zahăr, până când capătă volum și consistență. Adăugați un sfert din amestecul de budincă (care s-a răcit) și amestecați.

Pentru a face glazura , puneți toate ingredientele într-un vas pe foc și amestecați, până când zahărul s-a topit. Lăsați să se răcească, după care puteți asambla prăjitura.

Puneți un strat de biscuiți într-o tavă dreptunghiulară. Adăugați un strat de budincă și nivelați. Urmează încă un strat de biscuiți, după care un strat de frișcă amestecată cu budincă.

La final, acoperiți cu biscuiți, care pot fi întregi sau mărunțiți. Turnați glazura deasupra și dați prăjitura la frigider pentru cel puțin patru ore înainte de a servi. Biscuiții trebuie să se înmoaie în contact cu crema și să capete textura unui blat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Văduva lui Prigoană, Mihaela Botezatu, i-a dat o veste proastă Adrianei Bahmuțeanu: „Copiii nu vor să o vadă”

4 Care o fi faza cu știrea asta?

5 Hm! Pe asta o știați?