Echipa României, locul I la Olimpiada Internațională de Chimie, cel mai bun rezultat din istoria participărilor

Echipa României, locul I la Olimpiada Internațională de Chimie, cel mai bun rezultat din istoria participărilor

Elevii români s-au întors duminică-seara de la Moscova, unde s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”, cu cinci medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, fiind, anunță Ministerul Educației, cel mai bun rezultat de când România participă la aceastîă competiție. Elevii noștri au surclasat echipa țării gazdă, care a obținut doar trei din cele 10 medalii acordate. Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu" din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti) a obţinut medaliade argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Piatra Neamţ).
La cea de-a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi, din 16 țări. Concurenții au avut de trecut trei probe, timp de cinci ore, dintre care două teoretice și una practică/experimentală. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”